Direktlänk till inlägg 15 december 2010
De senaste två timmarna har jag suttit med kokböcker, AlltomMat och en del andra mattidningar, läst och begrundat, bläddrat och planerat.
En av mina vardagsnöjen är att planera maten för veckan, och då menar jag verkligen planera frukostarna och middagarna, vilka sallader vi ska ha, vilka kvällsfikavarianter familjen ska ha under veckan m.m I jultider, alltså julveckan så är det är lite mer pyssel eftersom det finns så många favoriter hos familjen som på nåt vis "ska" komma fram på bordet.
t.ex yngsta dotterns silltårta, sonens köttbullar, makens kalvsylta osv... i år blir det inte något som står på äldsta dotterns matönskelista, det får hon ordna själv där borta i Dublin.
Mat ska vara vacker att se på
Mat ska vara lagad med omsorg
Mat ska vara lagad av bra råvaror
om man dessutom tar sig tid att sitta stilla en stund och lugna ner sig, inte kasta i sig maten och rusa vidare i tillvaron.....då är det fulländat
Just nu finns det bara ett litet hinder, den där f-bannade hostan som gör att köket inte riktigt är den ulitmata platsen. Hoppas på att morgondagen blir min sista sjukdag.
Då våra gäster kommer på glöggparty på lördag blir det nån spännande glöggsort och sen små smaskiga minipizzor, fyllda tomathalvor, ugnssardelltomater, laxröra, nån liten paj och så förstås pepparkakor med oströra...toppa med ett gott vin och ett bra sällskapsspel och kvällen är komplett.
Tips om nåt bra spel kanske?
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|