Alla inlägg under januari 2011

Av Lena - 13 januari 2011 13:52

Jaha, då var det torsdag igen. Tyckte det nyss var det....en vecka går så himla snabbt och att jag nu varit igång på jobbet några dagar känns helt naturligt som om jag inte varit ledig alls.

Nej, förresten...inte helt korrekt. Det känns faktiskt att man har mer energi efter ledigheten. Före jul var jag som en disktrasa, både kroppen och själen var helt slut med och behövde vilan som väntade.

De senaste kvällarna har jag ägnat åt sjungande. Det känns så bra att komma igång igen, rösten och stämbanden är på gång igen och i båda körsammanhangen har vi roliga produktioner på gång. Det var också extra kul att träffa alla sångkompisar igen, det var faktiskt en månad sen sist, pga min långa förkylning.

Barbershopkören ska denna termin jobba mot målet Konsert+modevisning. Man provar ett nytt grepp för vårunderhållning, jag måste säga att jag är inte helt såld på idén, men vem vet...det ska bli kul att jobba fram ett

repertoar till ändamålet.

Sångkraft har stora saker på gång denna säsong. För första gången i modern tid ska vi satsa på en helt utantill repertoar inför det stora världsmästerskapet i körsång som är denna sommars resmål. Med konsertturné i mitten av våren och en s.k Outgoing Consert (motsatsen till Homecoming consert) ska vi ladda för att göra vårt yttersta i juli.

 

Vädret för stunden är klart, 7 grader kallt och sen snö och vitt överallt. Fint!

 

Vad ska man lyssna på idag då?

Jo, Lisa Nilssons Brasilieninspirerade cd. Mycket hörvärd!

 

Le en extra gång mot nån idag, då har du tränat de musklerna och samtidigt gjort någon glad!

Mortuta 

Av Lena - 11 januari 2011 07:10

Okej,

 

Då är vardagen igång igen.

 

Trots det kolsvarta kompakta mörkret som är klockan sex så har det faktiskt känns helt ok att kliva upp både igår och idag.

Settern har sett lite misstänksamt på oss då vi börjat röra på oss så tidigt, även han har ju vant sig vid sovmorgnar och slöa timmar och måste vänjas med de tidiga turerna igen.

Men jag måste medge att det har känts rätt skönt att stoppa hörlurarna i öronen, stavarna på och hunden i bältet och sen stega iväg. Jag känner mig pigg och redo för en arbetsdag efter en sån start.

Maken har fått njuta av en halvtimme extra sömn och frukostfixandet de första dagarna men hans tur kommer väl senare i veckan. Han flänger ju på skidor på kvällarna och behöver väl en extra stunds vila....

 

Hur var det då att återvända till jobbet igen efter alla ledigheter? Tja, rätt kul att återse de allra flesta, lite sorgligt att inte få träffa de som varit korttidsanställda hos oss....och som gjort storverk och verkligen behövts i fortsättningen också.

Idag börjar eleverna igen och då är det "match", dvs allt rullar igång som vanligt och man måste ha koll på tusen och en grej, svar på det mesta och sen dessutom veta vad lektionerna ska innehålla....jo, jo....det är inte lätt alla dar...

 

Igårkväll gjorde vi säsongspremiär på gymmet, kändes roligt att komma igång där. Extra kul att maken är med och sliter och lyfter och svettas. Jag kan tänka mig att det blir lättare att komma iväg om man följs åt, inte hitta skäl till att ligga kvar i soffan och se på tv så mycket, eller?

 

Apropå tv så var det den avslutande delen i serien Kronprinsessan igårkväll. Så bra och så sorgligt och så hemskt....alzheimers sjukdom, hat, familjekamp, makt m.m

Susanne Reuter är en av mina favvoskådisar, hon visar att hon kan mer än humor-karaktärer.... Såg också en gnutta av Familjen Annorlunda på fyran, herregud....jag blir svettig av att se alla barn....men också stum av beundran att det fungerar som "familjeorganisation" med så mycket kläder och saker. Tänk bara idrottskläder i tvättstugan för en familj med 7-8 barn...den tvättmaskinen glödgar ju nästan.

 

Dagens musiktips måste verkligen bli Race against:s "Hero of war."....har hört den nu ett antal morgnar då jag gått med hunden och den får mig att tänka på en elev som, på en skolavslutning framförde den på ett underbart sätt. Jag hade då jobbat med honom och hans tuffa liv väldigt mycket det året och hans final av skoltiden blev så bra....men orginalet är ju bäst ändå.....

 

ha de

 

Mortuta

Av Lena - 9 januari 2011 15:14

   


Herregud, ännu en dag där vi vaknar och tittar ut i ett snöigt landskap. Det vräker ner och plobbilen har ännu inte visat sig. En av grannarna körde precis förbi på skoter, verkar vara det enda rätta transportmedlet på vår gata denna dag.

Våra andra grannar, de äldre farbröderna står och tittar på snömassorna och funderar formodligen över hur de ska få väck allt det vita.

 

Vi har som vanligt sportat hårt med Vinterstudion och det var kul att se på alla kämpande skiåkare. För att inte slöa till föör mycket stegade vi sen ut, med ryggsäckar på ryggen och hunden i täten på oplogade gator och cykelbanor. Mot affären och sen en extrasväng bara för motionens skull. Trampa, pulsa, pulsa etc.....helt svettiga återvände vi nyss hem igen.

 

Imorgon är det måndag igen....och arbete igen.

 

Vet inte riktigt hur det känns. Bra? Tja, det är ju rätt kul att träffa alla på jobbet igen och att ta tag i en massa nya uppgifter...och en massa som inte hanns med före ledigheten. På nåt sätt vet man ju av erfarenhet att det är lite trögt första dagen men sen brukar det vara som vanligt. Jobbet går ju inte att påverka så mycket men däremot fritiden. Planen är i alla fall att vi, maken o jag ska vara lite mer träningsaktiva denna termin. Vi var lite slöa så där på slutet av förra året och det satte ju sina spår ganska snabbt.

 

8 veckor innan det blir ledigt, ska inte klaga alls.

 

Vår härliga setter är en underbar filur med speciella vanor. Varje morgon då han varit ute, ätit sin mat och bitit bort de värsta isbitarna från tassarna, smyger han så tyst han kan iväg till sovrummet och lägger sig i MIN säng, aldrig i makens. Där sover han gott om ingen upptäcker var han är och schasar bort honom. Det enda som får honom ur min säng är om det skramlar på något vis i köket, inte kaffekokarljud eller så utan det ska vara mer matlagningsljud....hur tusan hör hunden skillnaden?

  

 

Jo, det finns nåt mer som kan få fart på honom, då maken (inte jag !?) går in i tvättstugan och byter om till träningskläder.....då står Kenzo beredd utan att någon hört honom komma.

 

Så...jag får väl jobba på att vara roligare att gå ut med under våren....mer godis? mer fart? mer skidor? mer inlines? mer cykel? mer klapp och kel?....vi får se vad som blir mitt tricks!

 

Läser i tidningen och hör på nyheterna om ett skottdrama i Tuscon, Arizona. En j-la idiot skjuter vilt omkring sig vid ett politiskt möte och 9 personer dör och många blir skadade. En av de svårt skadade är en politiker, för övrigt en som förespråkar att vanliga medborgare ska få ha skjutvapen. Märkligt.... 

Ett sånt här dåd......Varför och vad vinner man på detta? Känns inte som ett terrordåd utan nåt av en enskild knäppskalle. Så oerhört sorgligt.....

 

I svenska tidningar har det stått en hel del om ett tragiskt drama med två ungdomar inblandade. En 17-årig pojke som tagit sitt liv och allvarligt skadat den jämnåriga flicka som han, enligt tidningarna var olyckligt kär i.

Tänk att vara pappan till pojken och komma hem och hitta dem......

 

Usch, vad mycket hemskt som händer, man skulle kunna fylla sida efter sida med elände och fundera och reflektera över motiv och följder m.m och sen sitta och deppa över mänsklighetens ondska och olycka.

 

Nej, imorgon ska jag avsluta mer positivt till tillvaron.

 

Ha det gott där ute

 

Mortuta

Av Lena - 8 januari 2011 17:58

Redan igårkväll planerade vi för en skiddag, om bara vädret tillät så skulle vi åka till slalombacken och åka premiäråken och få så där behagligt ont i låren som man får i början på slalomsäsongen.

Blev det så? Nej då, vi sov länge, settern fick sin långa förmiddagstur med mig och ett par stavar och efter brunchen så startade VintersportTV.....och då är det klippt! Maken får alla orsaker till att inte vilja åka till backen och själv åker jag inte.....det är för trist. Så....

det blev till att kolla på skidskytte, störtlopp, slalom och längskidåkning idag....herregud, jag har nog lika mycket träningsvärk ändå, det tar på att heja på Anja, Kalla och alla andra.

Okej, vi hann ut en stund. Fick nästan dra lott om vem som skulle få ha turen att ha med hunden med på turen ut, maken vann och åkte glatt iväg på en sparktur med Kenzo i sele och jag fick stavgå alldeles för egen maskin.

  

Snygg va?

 

Dagens middag blev helt underbart god.

Lammfärsspett och fänkålsgratäng....Åhh, jag är fortfarande helt lyrisk av smakupplevelsen. Är det nån som vill ha receptet? Hör av er!

 

Snön har slutat att falla, tack och lov och plogbilen har åkt flera varv runt i kvarteret. Det är vacker och vitt överallt och med 10 minus så är det en fin vinterkväll.

 

Maken o jag ska ägna kvällen åt en bra film " Låt den rätte komma in", boken har jag läst två gånger (får nog bli mitt boktips för dagen) och filmen är bra på ett annat sätt. Har sett den men ska guida maken in såna filmer...hi, hi...undrar hur det går???

 

Dagens låt....lyssnade på Maroon Five då vi lagade mat, bra och trallvänligt.

 

ha det bra alla därute

 

Mortuta

Av Lena - 7 januari 2011 14:16

  


Så här ser det ut då jag tittar ut genom fönstret i vardagsrummet, snö överallt.

Det vräker ner idag och har så gjort de senaste dygnen, inte speciellt kallt men blåsigt och en ständig nederbörd.  Efter en ovanligt lång sovmorgon...för att vara oss i alla fall....klev maken ut och förenade sig med resten av grannskapets snöskottare. Hm, det var ett visst överskott av män med slungor och snöstyrare, undrar varför??? :)

 

På min lott föll istället lunchpromenaden med Kenzo, vi pulsade  och stretade i motvinden. Svårt att känna det underbara i den vandringen...vi kom hem efter en timme, totalt genomsnöiga och blöta, men rätt nöjda.

Kan då med gott samvete luta mig bakåt i fåtöljen i eftermiddag, hunden verkar verkligen anse att vila är dagens tema. Han lade sig snabbt på min säng innan jag hann med att stänga för ( som många andra hundägare har vi kompostgallerdelar lite överallt i huset för att markera "förbjuden mark" för hunden).

 

Lyssnar på min kära Lee Child-thriller och känner mig ganska nöjd med att vara ledig en sån här "klämdag"....men inser att det snart är dags för jobb igen.

Måste börja planera veckan som kommer, men det får då bli en annan dag...inte idag! Nån måtta får det vara på arbetsivern, det räcker väl med att man börja tänka, eller?

 

Ikväll är det Let´s Dance-premiär. Fredagsnöje ett tag framöver, det är lite kul att se hur de utvecklas i danskonsten och så är det ju så himla roligt att titta på proffsen....wao, dom kan dansa. Ja, ja det här betraktas säkert som ett typiskt svenssonfredagsnöje och nåt man helst inte ska avslöja att man gillar....äh, jag tycker sånt snack är löjligt och bryr mig inte.

 

Men....före det blir tv-häng så ska maken o jag på match. Det är vårt (ja, mitt i alla fall)  bidrag till idrottsföreningen. Vi jobbar alltid vid A-lagsmatcherna i innebandy. Inte enbart för att man har nån föreningsskyldighet utan också för att det faktiskt är väldigt roligt att se på och för att sonen spelar i laget. Det är väl troligt att den dagen han inte är med i barndomsföreningen så kanske vi inte heller sitter där men....än så länge så :)

 

E är inte med i kväll, han jobbar i Sälen och man får ju medge att det pendlingsavståndet inte är nåt att fundera på.

 

Okej, vad finns på bokfronten att prata om? Tja, just nu läser jag Kajsa Ingemarssons " Den ryske vännen", en deckare som har varit sååå svår att komma in i men nu, efter 100 sidor så är jag uppslukad av handlingen om korruption och maffia i Ryssland, UD-tjänstemän och ambassadörspersonalens dubbelspel m.m

 

För övrigt försökte jag se en film i natt, Inception...med bl.a Leonardo Dicaprio. Kämpade en timme, men somnade till slut. Herregud vilken konstig film. Jag hade verkligen svårt med att få ihop alla dröm/hjärntanke-scener blandat med nån verklighet som inte var det till sist....Kanske inte min hjärna var tillräckligt skärpt igår....??

 

Slut för idag, tack för idag

 

Mortuta

 

 

Va? musiktips?

javisstja....Nostalgitripp är temat för dagen:

 

Chicago....jag säger bara det!

Oj, så bra, lyssna på Wake up sunshine och njut....

 

 


Av Lena - 6 januari 2011 11:40

   

  

Festkvällen kom, servetterna var brutna, stolarna i snörräta rader och bordet vackert dukat.

 

Det blev en fantastisk kväll, från start till mål. Våra kompisar hade verkligen tagit fasta på glamourtemat och flera kom i smoking och långklänning eller andra riktiga festplagg, minglade med champagnen och snittarna och hade riktigt kul med oss.

Vi agerade produktionsbolag och delade ut The Golden Apple Reward för stora insatser i stora kända filmer. Vi hade verkligen funderat och letat fram sånt som passade till var och en, allt ifrån Regi, Manus till Huvudroll etc.

 

Våra gäster hade fixat roliga upptåg och tävlingar, mycket kom att handla om filmrepliker och skådisar och det blev så oerhört många kommentarer av typen"...ja, men jag vet ju hur han ser ut men vad f-n heter karl" eller " men den filmen...vad den nu heter...har jag ju sett....tror jag..."

 

I baren slet vi sen med cocktaildrinkar som skulle göras efter konstens alla regler, hade lånat grannens (är utb. bartender) kursbok och blandade en del goda och färgglada saker.

 

Folk börjde droppa av vid två-snåret i natt och det kändes tungt att städa där vid tre-tiden sen....för att inte tala om då jag vaknade vid sju igen... somnade om och vilade lite till, puh...

 

Det vräker ner snö idag, hörde på radio att SMHI utfärdat klass 2 varning idag, då ska man ju inte ge sig ut på vägarna i onödan. Jag lovar, jag ska inte ut förrän ikväll och det är träningsdags. Kan i nödfall gå till gymmet, eller pulsa i djupsnön blir det väl.

 

Måste vila lite nu, flera av nattens gäster tänker visst komma på fika i eftermiddag. Maken bjöd dom i nåt svagt ögonblick under gårdagkvällens ystra timmar.

 

ses och hörs, imorgon är jag en redig och ordentlig kvinna igen..  

 

Mortuta

 


Av Lena - 4 januari 2011 18:39

Denna dag har till stor del gått åt till att rusa in och ut i affärer i jakt på saker som verkar ha försvunnit från jordens yta.

Vi har sökt efter en lagom stor och lagom dyr KANDELABER.....hur kan det vara så svårt att hitta en sån som inte kostar 600-2000 kr eller som är så ful att jag inte vill ha in den genom dörren?

Varenda j-la inredning/ljus/krimskrams/you-name-itaffär i vår stad är genomsökt utan resultat. Har varenda människa köpt en sån här grej till jul eller nyår tro?

 

Min idé om dukning till vår stora fest imorgon vacklar något eftersom det bygger på tjusiga ljusstakar....bland annat. Nåja, det är väl bara att tänka om - tänka nytt   

 

Vi letade också grejer som skulle kunna "byggas om/renoveras" till Oscarsstatyetter och fann till sist stora äpplen som ska sprayas i guldglitter. Kan bli skithäftigt tror jag.

 

Röda mattan är fixad, lånar den från Stadshuset och inser att det faktiskt är fullt möjligt att en och annan storhet har trampat på den och det är ju lite fränt....bara tanken...

 

Vin och bubbel och ostar och småplock och sånt är klart, men jag tror faktiskt att jag ska fixa lite mer sånt imorgon, vill inte att det ska bli för lite. Hellre äter vi väl såna rester dagen efter än att det ska vara tomma skålar för tidigt. Själva middagen hjälps vi åt med (gästerna bildar matlag och fixar lite var och en, en modell som jag tycker är trevlig) och det gör att det blir en överaskning för alla åtminstone en del av kvällen.

 

Under alla år som vi gjort detta, vilket kanske är 10 år så har det blivit någon form av underhållning eller lekar. Alla säger att de inte har tid eller fantasi för att göra något men på nåt sätt dyker det ändå alltid upp några tokerier under kvällen. Vi ska vara paparazzis och bartender och filmprisutdelare under kvällen, hoppas våra gäster gillar det.

 

Maken och hunden har varit ute i skidspåret en sväng, det verkar ta på krafterna eftersom båda nu ligger helt utslagna. En i soffan och en i sängen....

Mina skidor är nu också vallade och jag ska försöka hasa ut i spåret imorgon i dagsljus. Jag vägrar göra som maken och åka med pannlampa och hund i lina och dessutom vurpa rätt rejält i mörkret. Nåja, det är inte första gången och knappast sista heller med vansinnesfärder med skidor och hundlina.

 

Avslutar med ett musiktips; vill du lyssna på något vackert och soft så hör då på Jeanette Lindström.....vacker röst och vackra texter.

 

ha de

 

mortuta

 

 

 

Av Lena - 3 januari 2011 19:54

Kvällens ärende här på bloggen är böcker...

  

Just idag har jag, medan jag fixat och pysslat med saker, lyssnat intensivt på en thriller av Lee Child " Trubbel", en rätt hårdhänt kriminalhistoria som är en av många många böcker skrivna av denna amerikan. Huvudpersonen är Jack Reacher, en före detta militär som på något vis " snubblar över" bekymmer och människor som behöver hans hjälp. Det är väl inte nån typ av bok som lämnar stora avtryck men det är ändå oerhört spännande att läsa/lyssna på, speciellt om man håller på med något sorts monotont arbete samtidigt.

Nackdelen är att dessa böcker oftast är oändligt långa och därför kan det vara svårt att hålla ihop alla karaktärer och händelser till slut.

 

Parallellt har jag läst en helt underbar bok som heter " Himlen börjar här" av Jandy Nelson. En historia om en 16-årings sorgearbete efter en syster som dött och en mamma som stuckit, sorgligt? ja, men ändå men oändligt mycket liv i. Flickans kamp med att inte få dåligt samvete över att livet som 16-åring fortsätter även om älskade syster dör. En av de vackra sakerna i boken är inledningarna till varje kapitel, där är en vers eller dikt som hon skriver till sin syster och som hon sedan gömmer någonstans....

 

För ungefär en månad sen skrev jag en uppmaning till mina vänner på FB och bad om tips om biografier, romaner och deckare. Herregud vad det kom tips. Jag har fört över alla tipsen till en lista och avser att läsa dessa böcker under 2011. Ska sen lägga ut mina tankar om böckerna och kanske få en diskussion om detta. 

 

För övrigt ligger maken i soffan här intill mig och läser en helt annan sorts lektyr, en drinklista! Vi ska välja ut några lämpliga, goda drinkar till vår Glamm-fest på onsdag....Gärna med film och glamourtema i namnet; Cosmopolitan? Scarlet O`Hara? Dry Martini?

 

Idag har vi fixat den röda mattan. Den ska ligga ute med marschaller på sidorna då våra gäster kommer. Imorgon ska vi lösa problemet med Oscarsstatyetter, har nån idé om gipsfigurer som ska sprayas i guld....idéer?

 

 

Nej, slut med skrivande och tillbaka till arbete....


mortuta

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards