Direktlänk till inlägg 28 maj 2011

Lördagstankar

Av Lena - 28 maj 2011 08:46

Hej igen.


Ja, ja....jag vet att jag under veckan inte varit så aktiv skrivare men det har sina randiga och rutiga skäl. Det stavas jobb! Men nu är det helg, arbetet lägger vi tillfälligt åt sidan och funderar över andra saker i livet.


Först ska ge er en uppdatering av våren/sommarens framfart, dvs hur mycket har vårt äppelträd slagit ut:

    

Som ni ser så är det en bit kvar innan de där underbart väldoftande blommorna finns där, eller hur?

Våren har kommit av sig, imorse var det 6,7 grader och regn....försommarväder 28 maj!

Det är bara att gilla läget och se till att man kan roa sig på annat sätt och vänta med shortsen och solandet ett tag.


Först av allt ska det ropas HURRA ut över världen, min enda och bästa son fyller 25 år idag. ( kan ju säga så utan att döttrarna surnar till, de vet ju att de är världens bästa också!!!)

Grattis E, hoppas du får en bra dag och att brännbollsspelandet inte ger dig skador utan bara glada skratt.


Det är nämligen den stora Brännbollsyran i vår stad, på i stort sett varje grön plätt slås det lyror och varvas och bränns...men kanske också en del "rå-missar" och sträckningar dyker säker upp. Undrar om akutmottagningen märker nån skillnad en sån här helg? Hälsenor lever förmodligen farligt,gissar jag.


Vad kan man fundera över denna dag?


Isländska askmoln....igen. Lyssnade på direktrapporter från människor som bor ca 5 mil från utbrottet som beskrev känslan av att inte veta om det är dag och natt pga av mörkret som askan ger, oron för de hästar och kor som inte gått att fånga in och som nu irrar runt i det farliga dammet och mörkret och många fler reflektioner.

All befolkning uppmanas hålla sig inomhus, använda täckande masker m.m för att inte få ner allt i lungorna och skadas, djuren som irrar ( böndernas levebröd) har ju svårt att fixa det så förödelsen blir svår för denna grupp.   

Resten av Europa pratar mest om vilka konsekvenser det ger för oss som flyresenärer, inställda flighter och så. I-landsproblem tycker jag. De som har det tungt, det är de som bor där i närheten....


Sonen har firats i förväg detta år, i torsdags blev det tårta och hurrarop. Som vanligt blir man lite nostalgisk och tänker "herregud, är det min lilla pojke/bebis som är så här stor/gammal....suck", samtidigt är det så häftigt att faktiskt ha vuxna barn och att kunna umgås med dem som nån sorts jämlika. 


Hallen i hemmet håller på att ta form, dvs nu finns det några förvaringsmöbler där. Maken "svor ihop" två byråer igårkväll....svettigt....men fint blev det!

Bort med de lådor och påsar som fått tjäna som förvaring de senaste veckorna, lyckades rensa bort en del gammalt som bara hängt med. Egentligen förstår jag inte vad som händer, ju längre tid vi håller på med detta renoverande, desto mer rensar vi bort och skänker iväg. Undrar varför?


Nu hojtar maken att det är dags för återvinningscentralsbesök igen. Förrådet ska tömmas på skräp....herregud, gjorde vi inte det nyss?


Musikreklam...har du vägarna förbi Umeå imorgon? gå på konsert på Operan 18:00, Kammarkören Sångkraft visar upp sina fantastiska tävlingsprogram inför tävlingen i Graz i sommar. 


vi ses

Mortuta 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards