Alla inlägg under maj 2011

Av Lena - 10 maj 2011 22:13

  Jaha, då har jag tillbringat helgen i en underbar stad, dvs London. Jag vet inte vad det är som gör denna stora, bullriga stad så härlig att besöka. Kan det vara alla häftiga affärer som man kan gå i och shoppa det där lilla extra eller kanske bara gå runt på Primark och köpa på sig sånt som man inte egentligen behöver....."men det är ju så billigt".

  

Vårens färger, sånt man hittar på i stort sett varje butik


   

Rulltrapporna på Selfridge, vilken tur att det åtminstone var gratis....då nu allting annat var rätt dyrt där.....


Eller kanske det speciella med London är Hyde Park med all sin grönska nu i maj.

            En solig lördagsmorgonspromenad slår det mesta. Vi mötte på fotbollsungdomar, ridskoleelever, motionärer och sen sådana som E och jag, dvs turistflanörer.


Nej, nu vet jag vad som lockar? De små och tråga hotellrummen som oftast innebär att man ska bära sin tunga, tunga väska minst 4 trappor och sen bo extremt trång och kanske inte helt toppmodernt. Heja Bayswater-området!

          Fransar och 50-talslampor, det är nåt visst över det.


Men kan det kanske vara besöket i Notting Hill med de söta pastellfärgade husen och alla människor,saker och bakelser?

Tänk, ett helt café med enbart fantastiska cupcakes med alla möjliga smaker, sockerchocken var maxad efter ett fika där....oj, oj, oj.

                Frågan man dock alltid ställer sig där är...."Var är den där blå dörren?", ur filmen alltså....men inte finns den där längre. läste nåt om att man målat över den på grund av alla turister som skulle ta på, fota eller kanske rent av karva bort en souvenirbit.


Nja, jag tror ändå att London är mer statyer och coola konstverk....som några av dessa:

      


Men om nu inget av detta verkar vara svaret på frågan så kan det ju ha betydelse all denan rojalism som blomstar över staden. Prinsbröllop och allt, en överdos av prylar kunde man nästan få. Det var enklare att ta några foton istället för att köpa hem sånt som är tveksam användning av....

       


Ett kvällshäng på Hard Rock Cafe´kan ju få representera kvällslivet i denna 9 miljonerstad. Trångt och högljutt och häftigt.

       



Fast nog är det väl såhär, London är en sån blandning av stora monument, konstiga och annorlunda saker och helt knäppa grejer.......det är väl det som gör att jag gillar denna stad så mycket och verkligen njöt av dessa 4 dagar med min goda vän E.

                      


Om några dagar ska jag berätta om vårt besök på National Gallery och så förstås, i mitt tycke höjdpunkten " The Globe theatre".....Åh så häftigt!


Njut av mina bilder, jag tror att de visar rätt mycket av vad vi pysslat med.


Och för er som känner mig och vet att just klädaffärer och sånt brukar framkalla "velighets-ådran" hos mig......om ni  funderar om jag lyckades shoppa något så....ja, det blev lite grann. Okej då, rätt mycket faktiskt......


vi ses


Mortuta

Av Lena - 9 maj 2011 22:41

Nu är jag åter "på skrivar-banan" igen, kom hem för någon timme sedan. Min goda. goda vän E och jag har haft en helt underbar helg i London men mat, prat och mycket annat.

Det kommer en mer ingående rapport om det snart....just nu är jag bara trött och behöver tvätta och sen kolla igenom vad arbetsveckan ska innehålla....


Håll ut kära vänner, jag återkommer med massor av bilder och tankar och funderingar .


Mortuta


Av Lena - 4 maj 2011 07:03

Snön yr i luften och det är kallt och blåsigt.

Trots att hjärtat vill nåt annat, är jag tvungen att än en gång ta på långkalsongerna igen. Skit också! Det som kändes så bra, det där med solig stund på altanen och bara lilla koftan på vårpromenad.

Jaja, det är väl bara att göra det bästa av det och klä på sig och härda ut. Vet ju att det faktiskt kommer att bli bättre...tror jag i alla fall.


Tänk vilken skillnad det är på förhållningssätt till vad man gör, råkar ut för och annat som sker runt omkring. Somliga människor betraktar det mesta med negativa ögon, som om saker som händer får dåliga konsekvenser och kan aldrig bli något annat....Alltså så här kan det ju låta: " jaha, det är dåligt väder just nu och det kommer säääkert att bli en riktigt usel helg/midsommar/sommar/semester, för så är det ju". Eländen tas ut i förväg på nåt vis.

Det kan också låta såhär; " Den här maten som jag lagat och lagt ner tid på är säkert jätte-äcklig, ingen behöver äta...så det så" eller om det sker något som avviker från det invanda så ser man först till det som kan gå fel eller förutspår att man själv får någon form av omak....min erfarenhet är att denna typ av människor väldigt sällan ser vinster i vad som händer eller om det kan bli roligt eller annorlunda på nåt vis.


Tänk så trist att leva sitt liv i den här andan. Oj, oj!

Min egen reaktion då jag möter dessa människor, på jobbet eller i mitt privata liv blir att jag blir "överpositiv" och verkligen stenhårt försöker se de bra sakerna som kommer ut ur livet. Alltså som..." dåligt väder idag, jamen då kan det ju bli varmt och skönt imorgon igen....eller så är det så mysigt att klä på sig lite mer och njuta av det"


Givetvis inte i alla lägen och i alla ämnen, det vore ju absurt och rent av dumt.....men i ganska stor grad. Jag inbillar mig att det är lättare att leva med en positiv livsinställning till både stort och smått.



Idag ska jag gå på jobbet och peppa min elever att det är kul med Voltaire och Don Quijote, prepostioner och annat matnyttigt. Klappa mina kollegor på axeln och säga att världen inte rasar samman för att man lektionen blev som man tänkt sig och sen övertala maken att det inte är nån större mening med att bli arg på dammsugaren.....


Wish me luck


Mortuta

Av Lena - 2 maj 2011 22:02

En sak är då säker, den här dagen har innehållit en hel del händelser. Redan vid frukostkaffet möttes man av nyheten att Usama Bin Ladin var död och det renderade en hel del eftersnack i nyhetssändningar. Speciellt de amerikanska nyheterna körde fram Obamas extrainsatta tal där han "befriade" det amerikanska folket från Bin Ladins mörka hot osv.

(letade en bild på Usama Bin Ladin....men tycker att den här statyn är mycket snyggare! Går för övrigt att beskåda i Riga)


Men nu tror jag faktiskt inte att allt blir en rosenröd lycka bara för att en knäppskalle försvunnit. Det verkar tyvärr gå tretton på dussinet vad gäller makt- och förtryckintresserade ledare.....om nu det är nån bra beskrivning på den sortens typer.


Efter denna start på arbetsveckan satt jag lugnt vid frukostägget en stund då maken kom hem efter hundturen i skogen. Stannade dock i ytterdörren och uppmanade mig att " hoppa in i duschen, jag skickar in hunden....han är full av gyttja". I duschkabinen stod jag sen med en lerig och blöt hund som fastnat på nåt vis i ett lerigt dike och behövde en storrengöring. Jo,jo, jag blev också ren och fin sådär på måndagsmorgonen.

Sen luktade både han och jag hundschampo...hela dagen!


Jobb hela dagen och det var väl inga sensationer som hände under dagen, vad jag vet.


Nja, förresten.....eftersom det är rätt intensivt på dagarna och jag oftast inte hinner reflektera över väder och vind så blev det lite av en chock då jag kom ut till snö och blåst och "skitkallt" väder.

Blä, blä, blä!


Men...jag måste bara visa den nyaste familjemedlemmen. Får jag presentera Penny, en ettårig hundflicka som numera bor med döttrarna i St Julians på Malta. Så söt, så söt.


Det var en skräll att de skulle bli hundägare, men nu har det skett.


Avslutar dagen med ett intensivt löp-pass på gymmet!


hörs och ses i morrn!


Mortuta


Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards