Direktlänk till inlägg 29 december 2011
En av mina läsare önskade få receptet på den sallad som fanns på julbordet:
Sallad
2 askar ruccola
1 dl hasselnötter
2 st fina päron
1 st granatäpple
Västerbottenost
Vinägrett
1 st apelsin, pressad
1 msk vit balsamvinäger
1,5 dl olja
s msk flytande honung
salt och peppar efter smak
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten, smaka av med salt och peppar.
Rosta nötterna och gnid av skalen i en handduk
Skär päronen i stora bitar
Bryt sönder Västerbottenosten i bitar
Blanda allting (inkl. vinägretten) med ruccolasalladen
Skär itu granatäpplet och pilla ut de röda kärnorna, lägg dem på toppen av salladen.
Så gott och fräscht!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|