Direktlänk till inlägg 27 januari 2012

Tango och Tankar

Av Lena - 27 januari 2012 15:07



Lyssnar på radion och hör om en dansuppvisning i Skellefteå, tango ska förevisas i ett shoppingcenter och därmed också locka mer människor till denna dynamiska dans. 

Det får mig att minnas en eftermiddag i Nice i somras. Vi letade efter något trevligt café/bar för att släcka törsten och flanerade rätt planlöst runt. 

På ett torg hörde vi tangomusik och kunde först inte se var det kom ifrån men efter ett tag såg vi paren som dansade tätt, tätt tillsammans i denna sensuella dans. Det var cafégäster som tog sig en svängom (hm, låter lite hädande att benämna tango som svängom...men ni fattar va..?) och sen satte sig vid borden igen. Några bjöds upp mer flitigt och andra suktade längtansfullt efter att få dansa.

   Det var så kul att se riktigt duktiga dansare sväva....nej, flyta fram över de buckliga stenplattorna till raspig bandspelarmusik....wao, vi var väldigt imponerade alla fyra.


Insåg väl också att våra egna kunskaper/talanger inom tangon helt uppenbart var  små, ja kanske rent av obefintliga. (blev aldrig uppbjuden....undra varför??




Hör nu också i radioreportaget att tangokurserna blir allt mer populära över landet...och då menas det den Argentinska Tangon. Sensuell och vacker.

Den finska tangon känns inte på samma vis, något mer kantig men säkert fin på sitt sätt.


För övrigt så innehåller denna fredag lite bakningsexperiment. Min talanger inom detta område är inte vida kända ....allt för många torra produkter har producerats för att jag ska nå någon form av berömmelse.

Nåja, skam den som ger sig. Lyckades till slut idag med goda små tekakor på ett LCHF-recept.

   

Mums så gott det var att få en bit bröd med ost....och inte bara osten som annars är det som erbjuds. fikar lite och lyssnar på presentationen av sossarnas nya partiledare Löfvén. Hoppas det blir bra nu och att media kan börja skriva om den viktiga politiken igen istället för politikers plumpa agerande.


Snö verkar det finnas hur mycket som helst av, det blåser och det småsnöar mest hela tiden. Svårt att klä sig rätt, stor-tjock-jackan som skyddar för vinden men är för varm eller smidiga-skidjackan som kanske inte håller blåsten borta från nacken...I-landsproblem av stora mått, eller hur?


Hunden väntar hur som helst vid dörren i alla väder....det är bara att gå ut.


Ha en skön fredagkväll vänner


Mortuta

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards