Direktlänk till inlägg 22 mars 2012

BagarBerta

Av Lena - 22 mars 2012 21:16

Tänk...förut gillade jag verkligen inte att baka matbröd. Det har liksom aldrig passat mig, det där med degar och jäsning och olika mjölsorter och så....

Matlagning är nåt som verkligen intresserar mig mycket och där kan jag lägga ner tid och energi och massor av tankeverksamhet.


Men...allt eftersom jag gått över till en livsföring med LCHF så har bröd börjat intressera mig mer och mer. Alltså det där med att veta vad det innehåller, det där som man stoppar i sig.


Brödmixblandningar finns att köpa på hälskosthandel och på en del olika nätbaserade shopparna som finns. Tyvärr alldeles för dyrt om man ska ha det jämnt.


Därför har jag bestämt mig för att hitta mina egna goda brödrecept, knäckebröd - scones - limpebröd etc.


   


Somliga gånger har det lyckats. Saftigt och smakfullt.

Andra dagar har resultatet mest liknat en hög med musli, nån degklump att använda som vapen eller kanske bara lite smaklöst och tråkigt. Avsaknaden av traditionellt mjöl har varit uppenbar. Under besöket på Malta hittade jag några nya mjölsorter att använda och det är kul med den utmaningen.


Idag var det dags igen, jag blandade lite nya komponenter och testade för att få mer spänst i tekakorna och hitta nån bra ingrediens för att få knäckebrödet att hålla ihop.


Så här blev det:

   

Smakrikt mjukt bröd och krispigt knäckebröd....allt utan nån enda liten kolhydrat. Kommer bli jättegott med en bit ädelost på, mums!

Vill du ha recepten? Skriv en rad.



Känner mig rätt nöjd med kvällens projekt....



Nu är det dags att ladda för lite sjungande imorgon, ska öva med en ny pianist. Hoppas att hjärnan är med och notläsningen fungerar.

Viljan finns i alla fall.


Mortuta



 
 
trollmor

trollmor

24 mars 2012 19:11

Vad duktig du är. Hinner just nu inte baka. Jag nöjer mig med fiberbalance bröd med mycke gott pålägg på. Har köpt Low Crab brödet men jag tycker det är ganska så smaklöst och trist.
Sedan så såg jag det innehöll en del vetemjöl så man får nog vara lite sparsam med sånt bröd..
Må så gott

http://trollmor.webblogg.se

Lena

24 mars 2012 23:34

Ja, man får faktiskt kolla på innehållet rätt noga. Det bröd jag gjort går i alla fall rätt fort. Ska lägga ut receptet om nån dag.
L

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards