Direktlänk till inlägg 1 april 2012

Snuvad på våren?

Av Lena - 1 april 2012 15:16

Då sitter man där igen, men lång näsa.

Trodde att det skulle vara sådär härligt mysigt vårvarmt...

Pyttsan!

Snön vräker ner igen, två hjulspår på gatan och plogbilen lyser med sin frånvaro.


Det känns lite som om man är snuvad på lördagsgodiset, tomten kom med tomma paket eller som att påskäggen bara hade hårdbröd...ni fattar känslan va?

    


Tittade lite i min blogghistorik om hur det var förra året vid den här tiden.

Jo, jo... det var likadant då. Vi hade haft snödropp, varmt  och allt sånt och den första april snöade det rikligt igen. Vad lär man av det?


Åtminstone detta:

1)  Snö och vinter är det fortfarande, det är "ju bara början av april".

Det blir väl vår även detta år, bara inte nu.

2) Mitt hånlende till spaden tidigare i veckan var lite korkat.

Okej då, sorry spaden, jag behöver dig ett tag till.

3) Det var urkorkat att hänga bort tjockjackan, täckbyxorna o vinterskorna.

Nästan lika dumt som att plocka bort tidningsstruten som skyddar vårt lilla olivträd på altanen. Skynda, skynda, på med hättan och täckbyxor igen.


Piggar upp med några bilder från en liten fikautflykt vi gjorde igår. Trotsade min elaka förkylning, (vet att det egentligen varit klokare att stanna inne i sängen men ville ha sol och lite postiva vibbar....) gick en långsam promenad med termosen i ryggsäcken och lapade lite sol.

         


Vi tog med en påse ved för att få det extra mysigt, riggade en eld med scoutbygge av vedklabbar och upptäckte sen att tändsticksasken innehöll endast utbrändra stickor. "Skit också" kan man väl sammanfatta kommentarerna som följde. Nåja, vi fikade och gick lite på isen, hunden fick springa lite extra och vi njöt av en solig lördag.

      

Kenzo var som vanligt på hugget, åt lite av vårt fika, busade med snöklumpar och sprang och sprang och sprang...har ibland funderat på att rigga en stegmätare på honom bara för att få ett hum om hur långt han springer en "vanlig tur" i skogen.




Hemma igen blev det tillbaka i soffan igen, med nässpray och sånt men nu betydligt mer nöjd och med känslan av att förkylningen nog ska få sig en match.

Märker dock att mitt andra tillfrisknande går lite bakåt då en annan infektion härjar. Känns som att kroppen/hjärnan inte klarar av att göra framåtsteg samtidigt med en rejäl flunsaperiod. 

Har en del mer nedstämda stunder nu. Sånt som jag inte kännt förut, är det otåligheten i mig? Vill att livet ska bli som det var förut men vet ju inte när....

Skit......


¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Aprilskämt då?

Nja, har nog inte blivit lurad än...vad jag vet, är det bäst att tillägga. Såg en annons om hörlurar man kunde sätta på sin hund eller katt och de kunde då förmedla sig till ägarens Iphone eller Läsplatta eller liknande. Det vore nåt för teknikbolagen att klura på. 


Oj, glömde att vår lokaltidning skriver om att Björklöven har skrivit farmarklubbskontrakt med Skellefteå AIK.

Jo, tjena....önsketänkande.


Har du blivit lurad idag?

Berätta.


Mortuta




 



 
 
helga

helga

3 april 2012 17:43

Vad mysigt med en utflykt men visst är man mer sugen på vårvärme nu!! Vi skulle till landet igår men fick vända halvägs dit pga blåst o snö... Krya på dig!!

http://www.helga1.bloggplatsen.ses

Lena

3 april 2012 17:50

Tack för det.
Tänk, nu lyser solen igen. Det är varmt...kanske bara några minus och precis sånt där påskväder man vill ha...i fjällen i alla fall. Vill ha vår här hemma!

 
trollmor

trollmor

4 april 2012 10:38

Jo,jo jag gick inte på att bli lurad av våren. Förstod att detta skulle komma. Tycker bara synd om vårfåglarna som är ovanligt tidiga i år. Kram

http://trollmor.webblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards