Alla inlägg under april 2012

Av Lena - 8 april 2012 17:11



Under de senaste veckorna har det varit lite s.a.s "tungtrampat", i sinnet i alla fall. Många dagar har upplevts som kämpiga eftersom min ork och mina ideér om vad jag ska klara inte gått hand i hand direkt. En j-la skitperiod alltså. 


Men, så vänder det igen.


Denna påskhelg har/är som en energi-boost av stora mått. Alla våra utflykter med lunchpaketen, verdträna och glada och utvilade människor och djur är så så så stärkande. Det kan ju låta simpelt men är ett faktum.

Sol och snö och sällskap. Det var en bra medicin denna gång...

En god känsla finns i kroppen.


För tredje dagen i rad traskade vi så iväg vid lunchtid, denna påskdag. Denna gång lockade vi med en god vän och hennes jycke. Hundarna flög som tokar, vi andra trampade tappert på i skoterspår och eget trampade leder och belönades som vanligt med gott fika.


             





Fascinerande nog har vi, under denna härliga påskhelg varit i stort sett ensamma ute i skogen. Ja, inte vid havskanten eller skoterleden såg vi skymten av några andra entusiaster. Var är alla? I vanliga fall blir vi omkörda av och inlindade i skoteravgaser, omåkta av skidåkare eller bara träffar på likasinnande skogsmurvlar....Inte kan det väl vara så att alla rest bort? Otippat!

 

Äsch, de var så söta ihop...ni får se på en bild till.....



Finns det nåt att filosofera över denna dag? Nja...har inte kommit så långt in i tidningar och nyheter. Återkommer i morgon....då kan vi diskutera nån väsentlighet.


Måste förbereda lite inför matlagningskväll med goda vänner.

Laga mat, prata lite, fixa fram, prata mer, provsmaka en snutt, prata på, äta mer, prata, prata....ni fattar va?


Mortuta



Av Lena - 6 april 2012 23:05

Visst är det en fint namn? Good Friday! Känns postivt och livsbejakande istället för Låååång Fredag, tungt och allvarligt. Kanske med plats för betraktelse och eftertanke men knappast livsglädje.....


Denna dag startade med solig promenad, överraskade maken och hunden med att vara på hugget för promenad redan vid halv sjutiden....jojo, det är sant. Mortuta är på gång igen, kan man säga. 


Hunden och jag gjorde en rejäl power walk, vilade oss sedan i form i sängen en stund och sen packade vi ryggsäcken för en härlig utflykt. Denna gången med målet att BÅDE fika och njuta av eld....


         

Vi pulsade i rätt djup snö, trodde faktiskt att nån skoter redan kört där och gjort det lite enklare för oss, men inte det. Pulsa på , uppför....svettigt och lite smådrygt faktiskt men....Lunch och en eld blev det till slut efter traskandet i det vackra vädret.

     


Kenzo rusade som vanligt runt som en tok och gav upphov till många leenden.      

Det blev en skön lunchstund i ett vintrigt landskap, med elden ...... och lugnet.     



Sen bar  det av hem igen för att förbereda middag för våra  stora och små vänner. Grillad lax är ett säkert kort, kombinera med parmesanost så är det i stort sett fulländat. En pratsam kväll i goda vänners sällskap följde.....tänk så många livsfrågor man kan avhandla på några timmar då bordet är dukat med mat och dryck...


Lite semifinalsinnebandy hann vi också med under den s.k förkvällen. Det var spännande och jobbigt ovisst in i det sista men....IBK Dalen vann och nu bänkar vi oss på måndag vid teveapparaterna för att se den tredje semifinalen och håller alla tummar och tår för en tredje vinst och SM-final.


Snart är den Goda Fredagen över och vi hoppas på sol och bra skidspår på Påskaftonen.


Mortuta







Av Lena - 5 april 2012 13:36

Okej, det är väl bara att medge.

Jag är dåligt påläst vad gäller påskveckans alla dagar och dess religiösa betydelse och historia. Kanske var jag bort just då, sjuk eller så under det momentet i skolan. Nja..det skulle då innebära att jag var borta nån längre period varje år....och det verkar som ett dåligt svepskäl.


Så askonsdag? skärtorsdag? heter så för att...??


Är väl bara att erkänna mitt minimala intresse av ämnet. Jag är  100 % intresserad av påsken enbart för att den ger mig fler lediga dagar än en vanlig helg. Sådetså!!


Men Skärtorsdag är ju i alla fall ett rätt gulligt namn. hi, hi..

 

Lokalradion frågar efter, tidningar vill ha, nyhetsprogrammen skojar till det och visar...Vad? Jo, alla dessa påskris och hönor och påskkärringar och ägg och sånt som vi umgås intensivt med under denna helg. 

Varje bloggare med självaktning visar också sin kavalkad på ämnet. 

Jag ville inte vara sämre än nån annan, panikfotade riset och hönan ute på altanen och kan nu känna mig som en i gänget. 

     




Så, vad mer att filosofera över denna dag?


Rehab:andet, alltså det s.k återtåget till arbetsliv och sånt fortsätter med samma danssteg som vanligt, 2 fram-1 bak-några tvärstopp-2 fram-1 bak etc. Trodde nånstans (kanske de som känner mig väl ler lite nu....är jag optimist i överkant jämt eller?) att det skulle fortare, har på grund av det hängt med huvet och sinnet rejält ett tag nu för att "kvicksandstrampet" tar på krafterna. 

Men, idag känns det bättre, ett bra samtal i morse hjälpte mig till att se längre fram och att allt inte behöver fungera nu. Tack för orden! 


Imorgon tar vi nya tag vad gäller promenad,ryggsäck, fika och eld....och den här gången MED tändstickor...



 



Kunde inte låta bli att greja med en av bilderna......ser ut som påskris i akvarium, kanske nåt att ha som variation??


Skön och vilsam påsk på er alla....


Mortuta

Av Lena - 1 april 2012 15:16

Då sitter man där igen, men lång näsa.

Trodde att det skulle vara sådär härligt mysigt vårvarmt...

Pyttsan!

Snön vräker ner igen, två hjulspår på gatan och plogbilen lyser med sin frånvaro.


Det känns lite som om man är snuvad på lördagsgodiset, tomten kom med tomma paket eller som att påskäggen bara hade hårdbröd...ni fattar känslan va?

    


Tittade lite i min blogghistorik om hur det var förra året vid den här tiden.

Jo, jo... det var likadant då. Vi hade haft snödropp, varmt  och allt sånt och den första april snöade det rikligt igen. Vad lär man av det?


Åtminstone detta:

1)  Snö och vinter är det fortfarande, det är "ju bara början av april".

Det blir väl vår även detta år, bara inte nu.

2) Mitt hånlende till spaden tidigare i veckan var lite korkat.

Okej då, sorry spaden, jag behöver dig ett tag till.

3) Det var urkorkat att hänga bort tjockjackan, täckbyxorna o vinterskorna.

Nästan lika dumt som att plocka bort tidningsstruten som skyddar vårt lilla olivträd på altanen. Skynda, skynda, på med hättan och täckbyxor igen.


Piggar upp med några bilder från en liten fikautflykt vi gjorde igår. Trotsade min elaka förkylning, (vet att det egentligen varit klokare att stanna inne i sängen men ville ha sol och lite postiva vibbar....) gick en långsam promenad med termosen i ryggsäcken och lapade lite sol.

         


Vi tog med en påse ved för att få det extra mysigt, riggade en eld med scoutbygge av vedklabbar och upptäckte sen att tändsticksasken innehöll endast utbrändra stickor. "Skit också" kan man väl sammanfatta kommentarerna som följde. Nåja, vi fikade och gick lite på isen, hunden fick springa lite extra och vi njöt av en solig lördag.

      

Kenzo var som vanligt på hugget, åt lite av vårt fika, busade med snöklumpar och sprang och sprang och sprang...har ibland funderat på att rigga en stegmätare på honom bara för att få ett hum om hur långt han springer en "vanlig tur" i skogen.




Hemma igen blev det tillbaka i soffan igen, med nässpray och sånt men nu betydligt mer nöjd och med känslan av att förkylningen nog ska få sig en match.

Märker dock att mitt andra tillfrisknande går lite bakåt då en annan infektion härjar. Känns som att kroppen/hjärnan inte klarar av att göra framåtsteg samtidigt med en rejäl flunsaperiod. 

Har en del mer nedstämda stunder nu. Sånt som jag inte kännt förut, är det otåligheten i mig? Vill att livet ska bli som det var förut men vet ju inte när....

Skit......


¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Aprilskämt då?

Nja, har nog inte blivit lurad än...vad jag vet, är det bäst att tillägga. Såg en annons om hörlurar man kunde sätta på sin hund eller katt och de kunde då förmedla sig till ägarens Iphone eller Läsplatta eller liknande. Det vore nåt för teknikbolagen att klura på. 


Oj, glömde att vår lokaltidning skriver om att Björklöven har skrivit farmarklubbskontrakt med Skellefteå AIK.

Jo, tjena....önsketänkande.


Har du blivit lurad idag?

Berätta.


Mortuta




 



Av Lena - 1 april 2012 10:05

 

Earth hour....även vid vårt köksbord.


Mortuta

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards