Direktlänk till inlägg 17 maj 2012

Dagdrömmeri del 2

Av Lena - 17 maj 2012 10:32



Idag dagdrömmer jag om att sitta på en kafé nånstans i en varm stad, dricka en het espresso, läsa en prasslig dagstidning, skugga mig med en halmhatt mot den varma solen......och känna lugnet.


Blir lite småknepigt här hemma då det är ca 7 grader, blåsigt och med regn i luften. Får nog hoppa det där med utomhusfika tror jag.....det får bli soffan, filten, kaffet och en schysst film istället. 


     


Det är många tidningsannonser och bilagor om utemöbler just nu. Mer eller mindre bekväma. Tror nog att dessa stolar går mer in under rubriken pittoreska än som extremt sitt-sköna....Men man kan ju inte få allt.








Attans....vi glömde Gökottan imorse. Eller...glömde och glömde.....måste medge att det inte låg i vår agenda direkt. Men det är lite mysfaktor över en sån sammankomst. Kliva upp tidigt i förhoppningsvis vackert majväder, ta med fika och bege sig till en vacker plats med ett gäng andra morgonpigga och sjunga en sång eller två och lyssna på fågelkvittret....ungefär så. I den bästa versionen alltså. Idag hade det nog varit kyligt med nån liten ynklig trudelutt i snålblåsten.


Men......vi sov så gott, allihopa och valde långfrukost med trevliga samtal lite längre fram på förmiddagen istället.....



Vad mer denna dag?


Måste få bort ett smärre skottkärrelass med grus som jag tror finns här inne. Fattar inte hur två vuxna och en hund kan dra in så mycket på så kort tid.

Okej, den av oss med flest ben och mest hår står nog för det mesta....han bidrar dessutom med kvistar, barr och en och annan kotte.


Nån som känner igen fenomenet?


Fram med dammsugaren alltså....



                                                      ¤¤¤¤¤¤¤¤¤

En del av oss ( hm, undrar vem?) ska se på hockey hela dagen, kvartsfinalerna står som spön i backen och ögonen riskerar att bli som små puckar innan dagen är slut. Jag blir toktrött i huvudet av att se sånt och får väl hänga en bit bort och lyssna på hejarop, soffcoachning och andra kommentarer som brukar komma.


Men, det förstås.....det är ju kul om Tre Kronor går vidare....absolut.



Då det är långhelg och många träffar sina familjer längtar jag mer än nånsin efter våra döttrar som är så långt borta. Skulle behöva lite HarryPotter-förmågor att förflytta mig mellan platser lite snabbt sådär. Dags för en kurs på Hogwarts kanske?



Jag övar väl på mina trollkonster idag......vi hörs



Mortuta

 



 
 
vuxenmamman

vuxenmamman

17 maj 2012 19:39

Tack för titten hos mig. Kul att du gillar min blogg och roligt att det är någon mer än jag som inte är småbarnsmamma i bloggvärlden. Ska läsa in mig hos dig när mannen ser på hockey idag. Lägger till dig på bloglovin.

KRAM

http://vuxenmamman.wordpress.com

Lena

17 maj 2012 19:41

Tack, du är så välkommen till "min värld"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards