Direktlänk till inlägg 2 september 2012

Studiebesök i hundvärlden

Av Lena - 2 september 2012 17:48

 

( okej, innan ni börjar irritera er, det är korniga bilder idag....kameran rapplar....)

 

Vi har varit på utflykt, hunden och jag. 

Denna småregniga och kyliga söndag följde vi med som sällskap på hundutställning. Det var goda vännen A med hunden Krut som skulle prova lyckan bland alla andra spaniels och retrievrar.  Trots att vi varit hundägare i 20 år så har det där med utställningar aldrig lockat, kan inte riktigt sätta fingret på varför....vi tycker väl att de hundar vi haft varit fina och vackra och bra ändå utan att få papper på det.

Å andra sidan har de aldrig varit tal om avel och så....

 

Nåja, det var kul att vara med och många saker att kolla in. Både Kenzan och jag satt fascinerade och tittade oss runt.

 

 Man kunde nästan tro att det var ett tältläger vi kommit till, det var mängder av färgglada "bubbel-tält" med burar och förare. Vi var i minoritet, vi som satt på en solstol och hade hunden på en filt.

     Det gäller att ha tålamod och varma kläder. Dessutom måste man fokusera och ladda inför de där minuterna i cirkeln.

       Visa upp, springa runt, bli bedömd och sen lyssna på vad domaren har för åsikt om ens bästa vän. Inte helt säkert att man håller med vad som sägs, domaren går på rasbeskrivning men helt uppenbart personlig smak också.

 

Krut gjorde bra ifrån sig i cirkeln, Kenzo skämde inte ut sig på läktarplats och vi andra drack kaffe och snackade med folk. Sammantaget en bra förmiddag.

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Ser på Finnkampen och får en tår i ögonvrån av att se Carro Klufts sista lopp och de härliga hyllningar hon får av publiken men kanske ännu mer av sina lagkamrater.

Hoppas verkligen hon kan fylla sina dagar med andra bra saker och använda sin energi till något positivt även i framtiden.

 

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤      


Annat?


Funderar lite över den unga kvinna som varit efterlyst och saknad av sin familj den senaste veckan. Åtskillig mediatid har ägnats åt hennes försvinnande, familjen har varit ohyggligt oroliga och Interpol blivit inkopplade på fallet. Vad hade hänt henne? Hur kunde hon bara gå upp i rök efter att ha checkat ut från hotellet? Kidnappad på väg till flyget? Ja, frågorna var många och i alla intervjuer hörde man en desperat letande syster med gråten konstant i halsen.

Sen hör hon av sig till slut....har blivit kär.....ska stanna där....hade kanske rent planerat det....ingen mobiltäckning....m.m.

Men hallå....hur tänkte hon? 

Hörde på nyheterna att hon skämdes lite nu....jo, kan tro det.

Blir nog lite jobbigt att komma hem (när nu det blir?) och förklara sig....


Ikväll blir det löpband, broccolisoppa och symaskinsteknik-uppdatering...har gjort en investering med en fin och blank sak. Första gången i livet med en ny maskin, inga arvegods som redan från början passerat bästföredatum.

Wish me luck


Mortuta 

 
 
Ingen bild

grann-anna

2 september 2012 18:44

jahaaa...det var därför gamm-maskinen kom tillbaka hem :-)

Lena

2 september 2012 18:47

jodu, smög in och ställde den på en bra snubbelplats i hallen...tack för lånet...

 
helga

helga

2 september 2012 23:57

Åh, det där lät kul. Vi har ingen hund men min förra svägersa hade hunduppfödning.

Måste se Klüfts sista lopp på SVT-play - jag har jbbat hela dagen...

http://www.helg1.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards