Direktlänk till inlägg 18 oktober 2012

Förnöjsamhet

Av Lena - 18 oktober 2012 19:07

Idag är det en sån där förnöjsam dag.

Inte översvallande superkanonhärligt,  inte heller läggasignerochdöpåfläckenläge ...ha,ha..läs de där långa orden om du kan...jag tycker helt enkelt att det såg så kul ut då allt skrevs ihop och hade inte lust att vara så ordentlig i mitt skrivande och göra allt korrekt, så det så!

 

Äsch då, tillbaka till där jag startade....den här dagen alltså.

Förnöjsam!

Hm, måste smaka på ordet lite..jo, det är ett bra ord som beskriver det jag vill åt.

Att beskriva att idag är jag nöjd med det mesta. 

Sånt som...

- fortfarande plusgrader

- varken slag- eller stört- eller spöregn

- skogsavverkningen i vår motionsskog har upphört. Visserligen är massakern av de fina stigarna total men man törs ju i alla fall gå där igen utan att riskera få en jättetall i huvudet.

- mina fina gröna arbetstofflor kom idag och jag slipper klafsa runt i de varma uteskorna hela dagarna.

 

Listan går att göra lång. Förnöjsamheten är påtaglig. De små detaljerna gör skillnad

 

 

 

Under mina senaste skogsturer har jag funderat lite på fenomenet LYCKA.

Vad är det? Går det att mäta eller gradera? Är nån bättre eller sämre?...nja, knappast sämre men kanske mindre bra? Är GLÄDJE ett bättre och mer använbart begrepp tro?

 

Vid det första tillfället den här veckan då mina tankar började snurra hade jag precis tänkt...och känt " Åh ,så himla glad jag är"...och verkligen upplevt värme och bultande hjärta.

Aha, ni tror nu att något världsomvälvande hände mig...nej då,inte alls.

 


På min motionstur på ett kalhygge tog sig den brune springdåren, (hunden alltså...) ett alltför långt frirace och jag hann bli lite orolig. 

Stod där och mes-visslade med torra fnasiga läppar och förbannade mig själv att jag inte tagit med den dyrt inköpta visselpipan...den här gången heller...började jaga upp mig och såg i mitt inre hur jycken blev jagad av nån björn, älg, jägare eller kasnke ett tåg, bil...ja i stort sett vad som helst...

Efter en lååång stund (men förmodligen i verkligheten inte mer än 5-7 minuter) vänder jag mig om och ser hur han kommer glatt löpande med viftande svans,  hängande tunga och högt tempo. Sätter sig på kommando bredvid mig och väntar på godiset som brukar komma.

Just då var glädjen i min maggrop helt obeskrivlig. Toklycklig alltså!

 

 

En annan stund av lycka är Mitt i Musiken-lyckan. Samhörigheten med andra, nöjet att spela med andra....eller då det klingar sådär exakt ljuvligt rent och jag är en del av det, med min röst. Eller då man får sjunga något där text och musik vävs ihop och får en mening , rätt utförda tillsammans. Det kan verkligen vara en tokigt underbar känsla  från knäna och upp genom hela kroppen, tvärs genom hjärtat. 

Bara genom att skriva om det kan jag förnimma känslan och jag ler för mig själv.

 

 

 

Mat kan ge mig glädje och få mig att vara lycklig. Att laga god mat och sen dela det med andra och se hur faten töms....värmer i själen, även det.

Bröd och bakning är inte riktigt min cup of tea  så om jag nån gång lyckas med det så är det givetvis en lyckostund. Må väl medge att det mest handlar om att undvika hopsjunkna och lätt degiga projekt så lyckostunderna är lätt räknade.

 

 

 

Okejrå, bara så att ni inte tror att jag är helt konstig....

Lyckan att skypa med döttrarna, fika med sonen, slappa skavfötters i soffan med maken.....ja, det är rätt oslagbart.

 

Vad är lycka och glädje för er?

Nån som törs berätta?

 

Mortuta

 

 

 
 
Ingen bild

Grannanna

18 oktober 2012 22:48

Sitter här trött och slut efter ett par nätters jobb....tänk, att vi i natt pratat om precis det du tar upp i bloggen :)
Vi var ganska överens om att det är de små tingen som gör det ...vardags-lyckan , precis som du beskriver det...en middag med barnen , att få åka till stugan ( att få längta dit först är viktigt också ) en picknick med vänner, att planera en resa eller ett geo-äventyr, känslan av rikedom när man kliver rätt på en matta av kantareller är inte dum heller ..eller bara att se vovven komma tillbaka efter en egen sväng i skogen som sagt var !

Lena

19 oktober 2012 07:13

hej kära vän,
vardagslyckan blir mer och mer viktig för varje år...är det ett ålderstecken eller ett tecken på mognad? Sköt om dig
Kram

 
Helga

Helga

20 oktober 2012 18:53

Lycka är vardagligheter för mig. Dottern som lycktas med ett vuxenäventyr trots att hon inte än fyllt myndig eller när sonen stolt visar upp en ny skjorta och tröja som han köpt för sin egen lön. Att sitta och äta thaimat från take-away med maken eller något roligt på jobbet. Ha en skön helg och tack för dina betraktelser...

http://www.helga1.bloggplatsen.se

 
cecce

cecce

21 oktober 2012 12:54

Oj. Jag är nog den som tyvärr alltför ofta är tidsopimist. Trivs inte helt med det:-) Vill hemskt gärna vara i tid, men får inte alltid till det.
För övrigt tycker jag tiden går fortare ju äldre jag blir. Kanske beror på att man rör sig långsammare. Saker och ting tar längre tid att utföra helt enkelt:-)

Tack för titten i min blogg! Så roligt att du hittade dit!

Kram Cecce

http://www.ceccesblogg.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards