Direktlänk till inlägg 12 november 2012

Sökes... huslighetsinspiratör!

Av Lena - 12 november 2012 19:49

 


Men herregud, är det då ingen som kan lära mig. Vara en tydlig instruktör, kanske ge mig nåt piller eller tipsa om en bra kurs kanske..

 

What...tänker ni säkert. Har människan blivit galen? 

 

Nej då...jag har bara tagit mig en titt runt i hemmet och krasst konstaterat...

Det är en del som behöver fixas för att det ska bli nån höst/julmysig stämning, det är då en sak som är säker.

Under rundvandringen (äsch då, vi har inte nåt slott eller herresäte) kunde jag konstatera att den där väggen med tavelhålen som skulle fixas "skitsnabbt" (citat maken) ser fortfarande ut som en krater, bokhyllan som de fina sakerna ska in i står lite vilset i ett rum med ett strykjärn, en tom vattenflaska och så ett gäng bilder som ska arrangeras in i nån ordning...illa, illa.... det har ju legat på mitt"bord" att göra det.

Ser också en viss dammanhopning under pianot...ja, det har avancerat på nåt vis ända upp på "icke för stunden aktuella"- nothögen, skit också...


Vi är alltså inte i hemmahosreportage-fas kan man lugnt säga...

 

     

Sen så är ju det där med att få till det sådär med ljus, nån liten pyntgrej och så en lagom julprålig duk. Min inställning till julgrejer är en aning ambivalent och jag har fortfarande svårt att hitta min optimala julstämningsnivå. Vacklar mellan det enkla och det mera tokpyntade...beroende på humör.

Fast....det enkla vinner oftast.

 

Varför ser det så läckert och snyggt ut i affärsskyltningen/tidningsreportaget? Stilrent, matchat och vackert, framförallt passar det ihop med resten runt omkring.... men då det kommer hem till mig så har duken knövlat sig i kanterna och blir aldrig riktigt platt, ljusen blev lite smått fel i färgen och jag kan inte riktigt välja ut det där "bästa piffet" utan tar fram ALLA...och då menar jag verkligen ALLA glada dagisproducerade småtomtar med en gång. Vilket medför att de där röda kottegrejerna hinner bli både dammiga och katthårsbeprydda innan luciadagen.

Att sovra har inte varit riktigt min grej vad gäller korktomtar med fånigt flin...det är då bara att damma på...

 

  Från början av november kommer även kalasbilderna varje tidning med nån form av inredningsinriktning..

De där reportagen med glöggfester och adventspartyn i goda vänners lag. Varma färger, vackra kläder och så iniglödheta tjusig inredning. Matchat in i minsta detalj.

Fint och tjusigt och på låtsas.

Jodå, vi gör också sånt där.....vi har också jättemysiga fester och glöggopepparkaketräffar med vänner och det är så roligt. Men vi har ju lite udda koppar ibland, fyra fem olika lätt buckliga termosar för att hålla glöggen varm och man kan ge sig den på att minst en av oss bränner fingrarna vid kristyrpysslet och att pepparkakshuset måste limmas ihop för att inte rasa...

Sånt händer väl inte i "reportage-världen"? eller vad tror ni?

 

Aha, vän av ordning säger nu över kvällskaffet.." men nog är det väl lite tidigt att börja med julgrejer, det är ju f-l-e-r-a veckor till advent". Med risk för att ni sätter kaffeslurken i halsen kan jag meddela att det faktiskt är...typ två veckor kvar. Om man nu fostrats i "the old school" av en mor som plockade fram saker i en viss ordning varje år....så är tankeförberedelserna igång.

ha, ha..trodde länge att det var jag själv som hittat på det men inser att jag gör som min mamma gjorde...så blev det med den självständigheten.

Även om det tar emot....Det är alltså dags att börja mentalt förbereda sig....och rätt många runt omkring oss har faktiskt redan gått all in vad gäller utomhusbelysningar och jag har till och med skymtat en julgran i ett hus. Otippat? 

 

 

Det är väl bara att bläddra vidare i nåt flashigt magasin eller kanske en gammal gulnad Hemmets Journal och se vad som ska passa ihop den här vintern.

Sen göra ett djupdyk i lådorna i förrådet, pressa ut dukarna allt vad som går och börja trassla ut sladdarna till utebelysningen så att vi får upp den i trädet för ovanlighetens skull.

 

Wish me luck!

 

ps...om ni funderat över hur det gick för oss med SöndagsDN-fikamyset....det kom aldrig nån tidning....förrän måndag morgon.

Snopet....

 

Mortuta

 

 

 
 
jollan

jollan

12 november 2012 22:39

kolla in de här superbloggarna: trendenser.se och blogg.addsimplicity.se

http://jollanblom.webblogg.se

Lena

13 november 2012 07:13

Aha, tack för tipsen :)

 
Helga

Helga

13 november 2012 14:53

Tack för din fina kommentar. Jag har jobbat mkt både förra veckan och sedan igår morse och det är inte så roligt med alla krisrubriker om företaget...

Du skriver verkligen bra och jag ser framför mig hur ni har det ;) Vi är verkligen inga inredningsexperter heller men det är väl så ett hem ska se ut??

http://www.helga1.bloggplatsen.se.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards