Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013

Nöjet för dagen

Av Lena - 18 augusti 2013 20:18

 

Vad gör man av en dag utan förbokat program tro?

För det är ju rätt ofta att man har de två stackars helgdagarna fyllda. Åtminstone så har jag det...Men ibland händer det.... då man inte har tänkt ut redan i mitten på veckan att " på söndag då ska/måste/behöver jag göra ditten och datten"....

 

Så har det varit idag. Bara på känsla blev det då..

 

Sovmorgon

Samtal över hallonbuskarna

 

och så..

 

  Fotboll.

 

Det är faktiskt inte varje dag (vecka, månad, kvartal) som jag beger mig iväg för att se på fotboll. Om man nu inte räknar med släktingbarnens "knattematcher" eller hemmamatch då maken ändå ska jobba där och sånt. 

Men idag hängde jag på då resten av familjen åkte på div 6-match.

  Upp på den knirrande träläktaren, heja med både försynta småviskningar och kanske lite högljudda utrop och om det var just det som hjälpte killarna till seger, det vete tusan. Men vann gjorde de i alla fall.

Kul!

 

¤¤¤¤

 

Med det faktum att en intensiv VMsportperiod är avslutad (Fri idrott alltså) så har jag funderat en del över konsekvenserna av detta.

Många hävdar att sport på teve och radio inspirerar och ökar folkhälsan och att vi, människor i allmänhet alltså, blir mer sugna på att röra på oss...då vi ser idrottarna kämpa.

 

Tveksamt...då tablåerna fylls av sport så är det så lätt att bli hängande och se på atleterna...och skjuta lite yttepytte på sin egen träning.

"Jag ska bara se lite först och sen ge mig på min egen träning"...

Jojo, det gäller att ha stark självdisciplin.

Och det ska väl erkännas, den disciplinen finns inte alltid.

Är det bara jag eller?

 

  Vilken tur då att det är slut på VM-sändningar för den här gången.  

Det är bara att damma bort fikasmulorna från knäna och ge sig i kast med den egna hälsan igen. Ingen pardon !

 

Vet dock, tack vare dessa  idoga studier av friidrottarnas olika grenar att jag aldrig någonsin ska prova på vare sig stavhopp eller gång.

Framförallt inte tävlingsgrenen gång...herregud så ont det gör i höfterna av att bara se dom fara fram. Deras höftkulor måste vara blanknötta eller kanske är de redan utbytta till plastdito, vem vet? Dessutom verkar reglerverket vara en aning luddigt, svårt med trovärdigheten då de (domarna) släpper förbi de som halvspringer men plockar dem som kanske skulle fått gå kvar.

Stavhopp mest för att det ser ruskigt svårt ut och förstås det faktum att jag är så himla höjdrädd.  

 

Men om jag nu får fantisera lite och ge mig själv en del nya egenskaper så skulle min favoritgren definitivt vara spjut. Tänk att kunna trycka till i utkast och få iväg den där himla pinnen 90 meter...vilken känsla, kraft...så häftigt.

 

Vilken gren skulle du vilja vara bra i?

 

¤¤¤¤

 

Slutligen vill jag lyfta fram och hylla Emma Gren Tregaros nagellacks-manifestation.

Det behövs inte alltid stora ord och paroller för att visa vad man tycker.

 

Mortuta

 

 
 
Helga

Helga

22 augusti 2013 23:58

Jag älskar stora sportevenemang som VM i friidrott t ex. Dottern som just flyttat till Berlin höll dock på att bli tokig när allt var dubbat på TV:n t o m Usain Bolt talade tyska ;)

Jag skulle vilja vara bra i längdhopp!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards