Direktlänk till inlägg 18 maj 2014

Höga höjder

Av Lena - 18 maj 2014 09:57

 


Efter en efterlängtad fredagskvälls-sittning med våra kära vänner Anna och Micke kan man ju tro att det följer en stillsam lördag. Ni vet en dag med möjligtvis en promenad i solen, dåsa i soffan och minst två sovstunder, känns igen va? 

Så blev det nu inte alls.

Våra värdar är hängivna geocach:are och bjöd oss följa med dem och deras vänner på ett lördagsäventyr. Givetvis ville vi det. På med oömma kläder och bra skor, fikaryggan packades och ut i skogen.

 

Vi traskade på skogsbilvägar, breda och smala stigar och så en hel del klafsande i terräng som inte nån gått förr...kändes det som i alla fall.

GPS inställt på att hitta dagens första cach. Spanande efter något..osäker på vad.. Och så...helt plötsligt står det en julgran mitt i skogen, väl undangömd och syns säkert inte alls om inte ögat vet vad det ska leta efter.

   

Signering i den lilla burken och så iväg mot nästa som också visade sig vara i jultema, en polkagriskäpp hängde på ett lurigt ställe och vi fick alla trampa nya marker för att hitta dit. 

 

Dags då för dagens utmaning.

Ny koordinat och ny kompassriktning.

 

Skogen var väldigt vacker där vi gick, ömsom alla tänkbara gröna nyanser och så detta grå trädverk vilket jag tyckte var riktigt häftigt. Skogsfärgerna på våren och försommaren är så vackra och har man dessutom turen att hinna ut innan myggeländena tar över luftrummet kan man njuta fullt ut.

 

Kenzo var förstås med på vårt äventyr och det tillsammans med en ny bekantskap. En pytteliten kompis, Eros...tjeckisk råtthund tror jag rasen heter. En tvärhand hög, blåbärsriset var högre än hunden men med ett ruskigt tempo och energi som få. Perfekt lekkamrat till vår jycke som verkligen inte agerar som den åttaåring han är utan rusar i hundra knyck hela tiden. 

     

 

Nåväl, den lille fick sitta i famnen ibland också. Ett helt charmerande foto-objekt.

 

     

 

Över stock och sten gick vi under glada samtal och så hittade vi fram till dagens utmaning, en cach högst upp i en  gran prydd med en julgransstjärna. Snabb överläggning gav resultatet att det skulle klättras upp en närliggande stor tall och så sträcka sig över till cachburken. 

       

Säkerhetsförberedelserna tog ett tag men sen var det bara att ge sig upp. Alla i gruppen skulle upp för att det ska räknas att registrera fyndet. Vi som hängde med som gäster kunde ju välja men eftersom vi blivit lite sugna att hålla med geocach var det väl inte så mycket att fundera på. 

   

Det var så himla häftigt att hänga där och känna hur vinden tog tag i både kropp, trädstam och grenar. Vill absolut klättra fler gånger, både upp i skyn men också klättra ner i bergsraviner.

There´s no limit...typ

 

Hemma igen har vi nu registrerat som geocach:are och ska dubbelnyttja alla timmar i skog och mark som vi redan gör med hund och löpskor. Härligt.

 

Tack Anna, Micke och ni andra för en härlig klätterdag!

 

Mortuta


 
 
Ingen bild

grannanna

18 maj 2014 17:09

Åh , vad det var roligt att träffa er !! Och att vi nu har fått igång er på geo-äventyr var ju bara en bonus , glöm nu inte att logga gömmorna på nätet bara. Nu är det bara att fortsätta leta runt , ni har ju fulla skogen i Hörnefors att börja med :-) Vi ses ju snart igen :-D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards