Direktlänk till inlägg 8 juni 2014

Skattjakt

Av Lena - 8 juni 2014 14:58

 


Tredje lediga dagen....och med det ännu en ledig dag utan en mängd måsten och ska och bör. Så ljuvligt det är. 

 

Erfarenheten säger mig att sol och värme är något som har kort hållbarhetsdatum så det gäller att befinna sig utomhus allt vad man orkar då det väl är läge. 

 

Med matsäcksryggsäckarna packade och cyklarna välpumpade har vi då varit ute i nejden på skattjakt...ja alltså då geocaching som det heter. Vi är ju extrema nybörjare på detta så det är inte fråga om speciellt avancerade äventyr utan mer av karaktären irra runt i sly och skog och inte veta riktigt vad vi letar efter...alltså som de allra flesta gjort i början.

 

För de som inte vet vad detta är så kan det väl enklast beskrivas som skattjakt med gps i mobilen som karta. Man laddar ner en karta över den plats man befinner sig på, får via kompassen riktning och tips och sen är det bara iväg och leta. Leta efter en liten burk eller liknande mer ett papper där man skriver sin signatur på, loggar in sitt fynd i mobilen och så iväg mot nya cachar.

Olika svårighetsgrader gör att man tydligen aldrig blir fullärd utan hela tiden får stöta på utmaningar. Har hört om grottvandringar, klättring i raviner och många andra avancerade saker...är nog inte riktigt på den nivån.

 

    Vi irrade på under några timmar och lyckades rätt bra. Lite trädklättring är väl dagens största bedrift. Hm, jag förvånar mig själv gång på gång....detta eftersom jag i hela livet envist hävdat att jag varit mycket höjdrädd...men klättra en fem-sex meter upp i en björk för en liten plastburks skull var visst det som skulle visa sig vara botemedlet.

 

Ett riktigt trevligt sätt att vara ute i naturen, det hinns med så många pratstunder och problemlösningsdiskussioner under en tur. 

Kul är det i alla fall.

 

Är det nån fler som håller på med detta?

 

 

Det blev en paus med korvgrillning som belöning till oss för vårt idoga letande. 

 

 

¤¤¤¤

 

 

Försommarnaturen är så oändligt vacker, det går inte att se sig mätt på alla nyanser av grönt som finns runt omkring. Fåglarna kvittrade hysteriskt lyckliga och det kan bara bli glad av, eller hur?

 

 

¤¤¤¤¤

 

Annat som berör eller upprör just denna dag?

 

Det är nedräkning inför fotbollsVM i Brasilien. Kul...för de som gillar att hänga framför teven på sommaren. Eller rättare sagt...de som gillar fotboll mer än sommaruteaktiviteter. Kan man ana att mortutan inte tillhör den gruppen? Så sant, så sant. Givetvis blir det väl några sällskapstittningar av matcher men för övrigt har jag svårt att ställa om programmet för nån match. 

 

I lokalpressen läser man om att ett mindre fräscht hus fått agera hemvist för de romska tiggarna som finns i stan just nu. De har väl frusit rejält och brutit sig in för att söka säkerhet,värme och skydd. Tyvärr funkar det väl inte så att man kan bara panga en ruta, klättra in och bosätta sig. Stackars krakar....nu har polisen idag på morgonen schasat ut dem därifrån och de är tillbaka på ruta ett igen, dvs in i bilarna  

Sista kapitlet är förmodligen inte skrivet om detta, antar jag.

 

¤¤¤¤¤¤

 

 

En bra bok får förgylla resten av denna pingstdag. Åsa Hellbergs " En liten värld" är dagens val av läsning. En solstol i lä och en kopp kaffe. 

 

 

Mortuta

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards