Direktlänk till inlägg 14 september 2014

Sakta vi gå genom stan

Av Lena - 14 september 2014 13:33

Okej, tänkte faktiskt inte grotta in mig i politik...( Fy, fy... milde tid... så slamsigt och oansvarigt av mig.)

Men, det är så himla många andra som gör det idag och förmodligen mycket bättre än mig, men det betyder inte att jag är ointresserad. Tvärtom.

Så det är väl bäst att säga...

JA, jag har röstat! Givetvis! Absolut! Ingen tvekan! Skulle aldrig i livet låta bli!

Det är en skyldighet att göra det så att man då kan argumentera och ha åsikter om vad som händer.

Kanske det viktigaste valet på många år och med frågor som rasism så är det vår förb-de plikt att använda möjligheten/rättigheten att påverka.

Så...ja, jag är intresserad och engagerad och oroad...och faktiskt lite nervös. Gick iväg till röstlokalen, iklädd fina kläder och klackeskor, firade därefter min rättighet med ett gott fika. Antar att det blir att återkomma med några tankar då resultatet är klart.

 

¤¤¤¤¤¤

 

 

 

Igår sken solen helt galet varmt och skönt. Staden visade upp sig på ett utmärkt sätt. Vacker och sensommarlockande på ett behagligt vis.

Hundkompisen och jag traskade runt vid älven och mötte massor av människor som var ute i samma ärende, dvs att tok-njuta av dagen...

Barnfestival, matfestival och så förstås politisk "festival". Allt i en enda underbar röra lite överallt i centrala stan. 

 

         

 


Det nya strandpromenadsområdet är nåt så in i bängen vackert och vilsamt att vistas i. Både djur och människor hittar sina platser att bara sitta och stirra på.

Lite rolig är också installationen med de flytande björkarna.

 

Åh, huh...hör nu på förhandsrapporter att man tror att SD blir tredje största parti detta val. Vågmästare?

 

   

Det byggs som attan i vår stad. Var man än går i centrala delar så riskerar man kliva ner i nån grop eller fastna i vägbommar och lyftkranarna svajar som gigantiska hundkex i stadens siluett. Det nya och gamla i stan vävs ihop på nåt vis, ibland är det på riktigt häftigt vis och ibland lite svårt att se hur slutresultatet ska bli.

 

 

Ibland kan det höras åsikter om att det "inte händer nåt i stan" och " varför är det så dött här?". Min miniundersökning, alltså med det menas extremt liten..dvs en koll på en enda anslagstavla visar på motsatsen. Jädrans, du behöver inte vara hemma och sysslolös om du inte vill.  

 

¤¤¤¤¤¤

 

 

Slutligen, matfestivalen var svår att undvika. Två torg och en gata fylld med matstånd från alla möjliga hörn av världen. Möjligheterna att stilla lunchhungern var många. Det erbjöds provsmakning av ostar, korvar, grytor, godis och mycket annat smaskens. Jädrans vad vi åt och jädrans vad vi trängdes med andra som tänkte likadant.

Whisky-ost...sådär. Parmaskinka...jotack, gott. Vaniljfudge...suck. Salami...gott. Efterrätter och kakor och bullar...oerhört lockande. 

Det skapas en lite annan känsla då folk hänger lite här och där, med mat i smålådor och papp-lådor, i solbrillor och med en loka i handen. Man får frågan "..vad äter du?" och "vad kan det där vara?" och många leenden byter ägare. Avslappnat. 

 

             

Intressant är att nästa helg kör nästa mat/smakfestival igång. Hm, ska umeborna även då gå man ur huset och smaska och prata och skratta? Vi får hoppas det. 

 

Nämen, nu måste jag nog lyssna lite på valrapportering igen...som avbrott i övandet av sångstämmor som söndagen också ska innehålla. 

 

Mortuta

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards