Direktlänk till inlägg 24 november 2014

Så mörk är dagen i novembertid

Av Lena - 24 november 2014 14:48

Nån som kände igen försöket till att använda en känd Luciavisa och bara ändra lite i texten?

(Så mörk är natten i midvintertid...ni vet?)

 

Dag 2

 

 

        

 

Suck så rätt den textraden är just nu....för det är ju så in i h-vete mörkt...och blött..och blåsigt...och tungtänkt rent generellt. Tror med bestämdhet att jag, och många med mig inte är skapta för det här novemberdysterkvistlivet.

 

Min grundinställning i livet är rätt rejält positiv och det ska vara nåt exeptionellt som kan få mitt sinnelag i rullning nerför...men, nu är det nära.

 

Regn och mörker gör ingen glad...men som tröst kan man ju säga att om all detta regn kommit i form av snö hade vi nog inte tagit oss utanför dörren och tänk så många snöskottar-ryggskott och brutna handleder och lårbenshalsar det skulle kunnat bli. 

Sådärja...lite mer positivt kändes det helt plötsligt.

 

 

¤¤¤¤¤

 

   

Ibland är vår familj (det är nog mer sanningsenligt att skriva jag där, maken är betydligt rappare)   lite sena på att få klart det där sista i fixandet, tänker lite för ofta att det ska göras om en stund...eller det finns så mycket annat skoj att göra för stunden.  

 

Till exempel momentet "städa bort,plocka undan och göra iordning" inför vinter och så....Tusen och en sak har kommit emellan. Resor och jobb såklart, andra mer roliga saker som t.ex sjunganden...oväder av olika grader och så förstås en skopa slöhet som extra kryddning. Så, igår var det bara att skippa förmiddagsmysfrukosten och bestämma sig att söndagspysslet var lika med gårdplanen.

 

Så vi plockade ihop och städade till och gav lite extra omsorg till buskarna, de fick "åkpåsar" på sig för att inte få allt snötakras på sina svaga grenar och ser nu mer ut som nån sorts heffaklumpar och kan säkert skrämma både rådjur och potentiella inbrottstjuvar på flykten.

Vackert? Tveksamt! Praktiskt? Mycket! 

 


 

Promenad i skogen blev vår belöning, definitivt till jyckens glädje som såg ut att ogilla vårt trädgårdshäng mycket. Han stod mest stilla med nosen i backen, för att sen lite osynligt försöka smita före oss till skogstigarna. Doften och känslan av snö verkar vara spännande för hundar...varje år. 

I skogen spanade vi på granar som skulle kunna passa. Såg många fina. Synd då att vi inte ska ha nån gran nu då vi äntligen såg nån som inte ser både skadeskjuten och vingklippt ut redan från början. 

 

 

¤¤¤¤¤

 

Nu har jag förhalat hundpromenaden med en kvart....den fyrbente otroligt långhårige och inom kort väldigt blöt-toviga polaren står och stirrar på mig med uppfodrande min. "kom igen nu vekling, nu går vi"..."okejrå"

 

Sen blir det mys inomhus, det kan jag garantera.

 

Vad gör du för att jaga bort novemberdemonerna?

 

Mortuta

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards