Direktlänk till inlägg 2 augusti 2015

Sommarens tacktal

Av Lena - 2 augusti 2015 20:55

 

 

Såhär de allra sista timmarna på denna sommars semester är det väl på sin plats att hålla tal. Tacktal till den/det som gjort så mycket möjligt för så många av oss denna sommar.

Harkel, harkel...host, host...

 

Kära vädergudar/makter, årets tacktal vill jag verkligen rikta till er som riggat allt med vädret de senaste månaderna. Det har skrivits och talats så oändligt många hårda ord till er de senaste månaderna...så det är nu dags att någon tar tag i försvaret.

 

Följande situationer och händelser hade kanske varit ogjorda om inte ni, kära väder"fixare" jobbat så hårt i en gemensam riktning.  

 

Tack....

 

- för alla timmar och åter timmar av samtalsämnen om avsaknad av sol och värme. Tänk så trist och tyst det skulle ha varit vid så många fikabord utan ert idoga arbete.

 

- för att vattenslangen i trädgården inte behövt rullas ut så ofta. Risken för förslitningsskador har drastiskt minskat under juni och juli.  

 

- för att den rätt stora högen av böcker på bordet minskat rejält. Inte en chans att alla möten med deckare och chic lit kunnat skett utan er hjälp.

 

- för att uterummets alla fönster inte öppnats så värst många gånger i onödan, minskar definitivt behovet av putsning med nästan tvåsiffrigt.

 

- för att hemmets små gömda lådfynd blivit synliga igen då småplockandet i skåpar och lådor äntligen blivit av.

 

- för att bröd blivit bakat och nerfryst och inte sådär okynnesfikats upp i ett nafs i nån romantisk solvarm hörna i trädgården. 

 

Än en gång, tack ska ni ha....

 

Läser nu i en av dagstidningarna att vädret ska bli riktigt varmt och skönt de närmsta veckorna.

Hur tänkte ni nu, vädermakare?

 

 

¤¤¤¤¤

 

 

 

Skämt åsido...

 

Min sommar har varit helt fantastisk och ingen skugga (ha, ha...humor va?) ska falla över de ovan nämnda vädergudarna. Platserna som jag befunnit mig på har i stort sett varit sommarvädersgoda.

Så, även om det givetvis är skönt att dra benen efter sig och hålla sig till flexibla mat- och sovtider gör det inget att ledigheten är slut för denna gång. 

Precis som Pippi Långstrump en gång sa " man måste gå i skolan för att få ta lov, i alla fall en dag". Alltså, filosofin om det är lättare att njuta av ledighet om man har ett jobb däremellan verkar rätt sund.

 

¤¤¤¤

 


Utflykter i närområdet är en ypperlig sysselsättning då man inte är sugen på vare sig strand- eller soffhäng. Två besökstips får ni här:

 

             Ta en promenad längs Umeälven, njut av den vackra miljön och kosta på dig ett leende eller två till alla de människor du möter efter strandpromenaden.

 

         

 

Efter cirka fyra kilometer dyker ett fantastiskt ställe upp, i en ljuvlig miljö - där  landsbygd och stad möts, en plats som man når med cykel eller via fotkraft. Älvtåets Gröna kaffebar och ekokrog. Gott. Vällagat. Skön miljö.

   ....hade kunnat sitta där i hörnet på innergården betydligt längre än vad som nu skedde. Självbehärskningen fick jobba hårt för att lunchtuppluren inte skulle slå rot där mot den rödmålade husväggen.   

 

Tips två blir åt ett annat håll, söderut till smeden Mattias och glaskonstnären Linda i Lögdeå. Två skickliga hantverkare som på lördagar håller sin atelje öppen för hugade besökare. Så mycket vackert det finns i denna lilla bod. Oj, oj...

 

         

 

Rätt många ting är vackrast där de står, väl arrangerade tillsammans med sin omgivning men annat skulle definitivt kunna få en bra plats i hemmet.

Måste bara spara lite i spargrisen först...

      

 

¤¤¤¤

 

Har du några närmiljötips för oss som gillar att göra roliga saker på helgerna? Nåt som inte nödvändigtvis kräver lång planering eller bokning. 

 

 

 

Nu läggs fötterna högt så att kropp och själ är lagom utvilade för morgondagen. 

 

må så gott alla

 

Mortuta

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards