Direktlänk till inlägg 15 augusti 2015

Besök

Av Lena - 15 augusti 2015 22:34

1.

 

 

 

 

Morgonens frukostsällskap var av det mer ovanliga slaget. En duvhök gled stillsamt in över gården och parkerade i en tall, satt sen där och betraktade oss kaffedrickande lördagslirare. Nyfiket tassade några av oss lite närmre men det bekymrade inte rovfågeln som bara vickade på huvudet och spanade vidare på oss. 

FruKatt höll vi dock under uppsikt, hon fick stanna inne med hjälp av en välfylld matskål som lockbete. Trots att maken hävdar att hon inte skulle varit ett intressant byte var det bäst att "safe-a"...som man bruka säga.

 

Det är nästan lite läskigt att ha en rovfågel så nära, även om man vet att det är inte direkt människor som är i blickfånget...snarare skogsmöss eller annat smått.

Men...ändå lite maktfeeling utstrålade den där rackarn, där i tallen.

 

 

Huset har fyllts av gäster de senaste dagarna, släkt och vänner har bytt av varandra vid de välfyllda matborden. Stort och smått har avhandlats...precis som det ska vara. Intensivt, javisst...men så är det då man ska pussla ihop så många trevliga möten som möjligt på kort tid.


   

 

 

 


FruKatt blev också mer än vanligt uppmärksammad, hon såg ut att njuta av sällskapet och överraskade oss alla med att skutta och leka betydligt mer än vad vi vanligtvis får se. Dessutom har kattmadamen visat sig från sin bästa sida med våra sovgäster, hon har värmt deras sängar och underhållit dem med kurrande och jamanden i tidig timma. Det är ju inte utan att man börjar fundera på vad vi, hennes ordinarie hyresgäster gör för fel då hon allt som oftast nonchalerar oss och söker sig till egna vrår.

 

 

 

Det är något visst med sensommarmörkret. En blandning av sorg över att ljuset lämnar oss steg för steg och mysglädjen med varmt mörker med massor av ljuslyktor ute i trädgården och på uteplatserna runt tomten.

Ja, det kanske inte är alla som håller med men jag gillar verkligen dessa augusti-kvällarna.

Varma. Skymningsmörka. Tysta.

 

Men efter att ha besökt ett par av stadens inredningsbutiker, både de dyrare och de med mer humana prislappar märks det att vi är många som är lite mer ljuslyktenördar än andra. Både utbud och köpare är många och det är kanske inte så märkligt då att komma hem med värmeljus och blockljus i flertal just nu. 

 

¤¤¤¤

 

 

Det virvlar runt många tankar just nu. Tankar om alla våldsdåd som skett de senaste veckorna där människor på flera orter hittats döda. Inga samband alls mellan brotten men ändå så många under en relativt kort tid. Förmodligen rena slumpen att det dyker upp såna rubriker vecka efter vecka...

Händer det mer på sommaren? Kanske det...

Är vi (ja, mänskligheten alltså) då alltså mer benägen att begå våldsbrott då det är varmt? Ja, då borde det ju vara en evig ström av brott i länder i södra Europa och längre bort...jämfört med oss i Norden alltså. Antingen är det så (har just ingen statistik på det) eller så är det relaterat till andra faktorer.

Mer alkoholrelaterat våld då solen skiner? Finns säkert siffror som tyder på det men det måste vara fler faktorer som gör att det dödas så mycket. Slumpmässiga möten mellan olyckliga människor, traumatiserade krigsoffer som inte kan hantera livet och sig själva eller helt andra faktorer?

Läskigt är det i alla fall. 

 

¤¤¤¤

 

Avslutningsvis går kvällens tankar till den familj som miste sin lille ettårige som i en tragisk drunkningsolycka under gårdagen. En liten krypande bebis försvann ur sikte och hittades sen i älvens kalla vattnet. Helt ofattbart och fruktansvärt.

 

  Mortuta

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards