Direktlänk till inlägg 10 oktober 2015

Höst och frost och bländande vackert

Av Lena - 10 oktober 2015 21:39

 


God kväll kära läsare, hoppas att ni finns kvar där ute i cyber-rymden trots att det är rätt ojämnt mellan inläggen. Det har varit lite tunnt med inspiration den senaste veckan...eller rättare sagt har det oftast gått till på följande sätt. En skrivaridé brukar vanligtvis dyka upp tacka vare tidningar, radio eller någon händelse i närmiljön. Under promenader eller träning brukar detta ältas i hjärnan hit och dit för att sen kanske bli en text...men inte för tillfället. Nej, just nu verkar struktureringen av tankar ligga på sparlåga.

 

Jaja...det blir väl bättre om ett tag.

 

Denna lördagmorgon var helt fantastiskt vacker. Kall, solig och enormt mycket höst, i sin bästa skrud. Det mesta från listan av planering fick stryka på foten eller åtminstone ställas på paus till förmån för utevistelse.

 

Ut i skogen och titta på och känna in den höga luften. Gick i godan ro med kameran i högsta hugg, spanade på motiv och njöt av tillvaron. Sen började hjärtat öka...attans, insåg att det var helt fel ställe att befinna sig på denna lördagmorgon. 

I skogen, med lurar i öronen och klädd i svart från topp till tå...

DÅ DET ÄR ÄLGJAKT I OMRÅDET!

Herregud, tempot över stock och sten för att komma till säker mark var säkerligen i rekordfart. Såg förmodligen rätt knäppt ut, en kvinna (förvisso i sina bästa år) med mössan på sniskan och kameran i ett järngrepp skuttande över stock och sten snarlik en älgko på flykt. Hur jag kunde missat bilarna i området och att den mångåriga kunskap/erfarenhet om jaktperioder bara gått upp i rök är helt obegripligt. Nåväl, vare sig älgar eller jägare sprang ikapp mig och bilderna som kom in i kameran blev helt fantastiskaAlla nöjda!

 

     

 

   

 

         

 

Inte så underligt att jag mest låg efter marken och helt glömde sans och vett?   

 

 

¤¤¤¤¤¤

 

En mängd kantareller kom i min väg längre fram under dagen. Okej, här ska inte skrytas och faras fram med osanning...så, jag har definitivt inte plockat dem själv. Nej, det blev en mer easy way-metod, dvs upp med börsen och betala den trevlige äldre mannen som visst lovat sin hustru att inte dra hem mer svamp till hushållet. Såklart att man ställer upp och bidrar till enighet och ordnar så att mannen ifråga med ett leende kunde planera för  nya timmar i svampskogen.

 

 

   

 

Gula kantareller är ingen ofta sedd gäst i vårt hushåll så det blev lite konsultation med svampkompisexpert för att veta hur man råddar med såna här fina saker. Men, nu återstår frågan. Vad gör ni andra för smaskigt med kantarellerna en bit längre in på vintern? Mer än oförskämt superdupergoda svamptoaster och soppor?

Tips och recept mottages tacksamt.

 

¤¤¤¤¤

 

Aha, kom precis på vad som förmodligen upptagit tid, energi och tankar de senaste veckorna. Övande och sjungande förstås. Det har precis varit ett jubileumssjungande med barbershoparna och det föranledde ett antal timmars nötande på detaljer och små takter som inte suttit riktigt rätt hela tiden. Vilken tur att övandet gav resultat lagom till förra lördagen....puh.

 

Så fort nu denna klangochjubel/glitterochglädje-kväll var gjord skruvades kikarsiktet ( aha, ni märker väl att jägartemat sitter fast som ett bättre sortens tuggummi i tankarna) över till kommande konserter med sångkraftarna där en mässa accapella ligger i startblocken och väntar. Vackert, vackert och enkelt då man kan det....vilket snart är fallet.

 

Vi framför under hela konserten musik av en enda kompositör. Nämligen den sanslöst begåvade Simon Åkesson, en knappt trettioårig skelleftebo som varvar sitt musikaliska liv mellan att turnera med ett symfoniskt rockband, en och annan sånggrupp eller vara kyrkomusiker eller vara med sin växande familj. 

En ära att få framföra hans musik.

  

Så, efter nästa helg kanske skriveritankarna faller på plats igen. Man får väl köra lite inspirationslyssnande på P1:s Spanarna för att komma in the mood

 

Eller så är det bara att betrakta omvärldens händelser och grunna på det.....

 

Fast mest blir det väl en mix av kattlivsbetraktande och bokläsande, som vanligt.

 

 

Mortuta

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards