Direktlänk till inlägg 19 december 2015

Små glimtar av ljus

Av Lena - 19 december 2015 23:04

 


Dag 7


Lördag morgon i sen december. Om man ser det i ett rent väderhistoriskt perspektiv borde det då vara en decimeter snö och kanske upp till 15 grader kallt. Minst!

Denna soliga 19 december bjuder på 0-gradigt och solsken, ett rejält besvärande istäcke men inte en minsta gnutta snö....men däremot en fantastiskt frisk luft och så ohyggligt vacker natur. Morgonpromenaden med kameran gav rätt bra resultat.

 

         

 

Hm, det var en såndär promenad då saknaden efter BruneBrorsan var väldigt tydlig. Kunde i mitt inre se honom tokspringa hit och dit...suck....man kan undra när det kommer att kännas roligt att vara i skogen igen? 

 

Eftersom snön i princip inte fanns att spåra upp blev det mer eller mindre en jakt på frost. Efter att ha legat som en mullvad längs marken hittades det en del spår av vintern....

 

      Man kan ju undra vad eventuella betraktare tänkte då fotografen låg platt efter marken i jakt på frostmärken? Kände nog själv att det blev lite suspekt. Särskilt då en lösspringande hund kom fram och nosade nyfiket på mig varefter den backade och skällde hysteriskt.

 

    Det enda som verkligen ligger fast"gjutet" är isen. I stort sett ÖVERALLT. Halkigt, sjukt halt och helt livsfarligt...is som lockar och inbjuder till att man ska hasa runt som bambi...varefter risken får lårbensbrott är uppenbar.

 

Men, men.....ljuset och solskenet mitt på dagen var vackert i alla fall...den där lilla stunden innan solen var på väg ner igen. Man får glad över det lilla.

 

¤¤¤¤¤

 

Klimatförändringarna är verkligen märkliga och väldigt uppenbara nuförtiden. Varmare/kallare, mindre snö/mer regn men kanske framförallt mer extrema väderförhållanden verkar vara det nya. Skrämmande stora tankar om att till exempel Arktis smälter och vi inte verkar kunna stoppa "tåget". 

 

Klimatmötet i Paris, som avslutades för några dagar enades om ett nytt globalt och rättsligt bindande klimatavtal. Det tog tid och diskussionerna var långa men kanske, kanske världens länder fatar att det är bråttom nu och att inga länder kan ge tusan i det och fortsätta köra sitt race.

 

¤¤¤¤

 

Det är skrämmande och läskigt bara vid tanken på allt som mänskligheten redan ställt till med, det gäller att vi alla fattar att varje liten mini-aktion gör skillnad. Tomglaspantning och hindrande av oljeutsläpp, båda lika viktiga.

 

Mortuta

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards