Alla inlägg under december 2015

Av Lena - 13 december 2015 18:20

Bloggtorkan har varit total. Tomt på bokstäver, ord och meningar. Fullständigt eko i tanketrådarna. Märkligt men kanske inte helt ovanligt. Drabbar säkert fler än mig och då det faktum att bloggen inte handlar om direktrapportering från vare sig krigszoner eller klimatkrismöten är det kanske ingen större fara på taket. Det är bara att komma igång igen då andan faller på....vilket den verkar göra nu.


Tänkte gå ut hårt och köra en "trettiodagars".sväng, alltså ett inlägg med nåt förhoppningsvis substansiellt 30 dagar i rad. Gjort det förr och det har varit kul och utmanande. Kul för att en del läsare reagerar och responderar, utmanande för att det inte bara ska innehålla " nu har jag gått dit, ätit det och sen så...".

Så, vi hoppas på det bästa även denna gång. Det är roligt om du som läser skriver en rad eller två i kommentarsfältet....

 

Dag 1

 

 

Familjen har utökats. Inte i vårt hushåll alltså....men däremot i sonens. Ny i klanen är denna skönhet, en liten dansksvensks gårdshund som i skrivande stund är 12 veckor gammal och med en matchvikt på drygt tre kilo. Endast försumbart högre än ljungen och lingonriset i lekparken.

       

 

Ja, det är inte svårt att bli helt bedårad i lilla Sally. 

 

En som kanske inte är fullt så imponerad av denna valp är såklart FruKatt. Under denna helg har valpen gjort sitt första sovaöverbesök och Drottningen hoppade nästan ur skinnet av ren förskräckelse. Hon placerade sig på bevakningsavstånd, dvs under en soffa eller säng...tittade och funderade, klev sen fram med stor akuratess och smällde till över nosen på inkräktaren så att Sally direkt fick lära sig vem som är drottning i huset och vem som på sin höjd är att betrakta som tjänstefolk...rollfördelningen måste sättas på en gång, något annat är inte att tänka på. 

 

 Vi andra, dvs tvåbentingarna har förstås fallit som käglor för valpen och anmäler oss gärna på hundvaktslistan, det är då säkert. Visserligen är det ingen ny BruneBrorsa...vare sig i fart eller storlek men helt klart något nytt tillskott i djurfamiljen.

 

Är det nån som har goda råd vad gäller denna ras? Skriv gärna....

 

¤¤¤¤¤

 

Helger såhär före jul är av hävd och tradition rätt så nersölade av glögg, pepparkakor och hemkokt knäck. Blanda detta sen med en rejäl laddning med jultwistade småsnittar, god dryck och goda vänner. Ja, då blir det julfest.

 

     

 

Av nån outgrundlig anledning är det så svårt att vara lite modest och göra nån enstaka godsak då det kommer till snittar. Nejdå, så fort vi börjar planera och organisera den årliga tillställningen går hjärnan i spinn. " Vi kan göra det och det, den där och den här...", "det är så gott" och "nämen, inte gör det nåt att det tar tid". Maken tittar med misstänksam blick och skakar i lönndom på huvudet och tänker förmodligen att det är nån skruv lös.

 

 

 

Årets glöggfavorit blev Vinfabrikens Äppelglögg, den vann klart och tydligt. Det vara bara några få ( kanske rent av endast min röst alltså) åsikter om att Blossas årgångsglögg med Earl Grey-smak skulle vara de bästa. Kan ju bero på att jag aldrig hann få nån minsta lilla slurk av den där med äpple...

 

¤¤¤¤

 

Det är Luciadag och då borde det krylla av skrynkliga vita linnen och korviga röda band blandat med doften av stearin och kletiga pepparkakor. Lätt stress över bortglömda versrader och förkylda halsar. Men icke det...stilla som i...

Det närmsta vi kommit är maltadöttrarnas lussetåg direktfilmat från sitt kök. Inte illa alls. Vackra stämmor och traditionella melodier.

Hm, vem kan ha varit deras sånglärare?? 

 

 

 

¤¤¤¤¤

 

Nu är det dags för Solsidan....söndagsnöje 1.0

 

vi ses imorrn

 

 

Mortuta

 


Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards