Direktlänk till inlägg 5 maj 2016

Fixar- eller Flygardag, bara att välja

Av Lena - 5 maj 2016 21:49

Sådärja, klart!

 

Städar-, tvättar-, målar/putsar- och hinna ikappdagen är över.

Ja, det är många som mer lever efter den religiösa orsaken till helgdagen och ägnat sig åt gökotta och sånt...men, så är inte fallet i detta hushåll.

Här tas direkt tillfället att gno runt i dagsljus för en gång skull.

 

Det är en ynnest att få en sån gratisdag som dyker upp en torsdag i maj då det verkligen hopar sig med sånt som behöver göras och som av förklarliga skäl blivit åsidosatta. Trädgården tinar fram på alla sätt, lite grönt dyker upp och då verkar myreländena få extremt god livskraft. De dyker upp där man minst vill och anar.

 

Tusan så många och små de är och den ständigt återkommande frågan är hur man ska bli kvitt dem. De får gärna leva och frodas i skogen intill vårt hemman...men se inte under våra stenplattor och trätrall, please.

 

Hur gör ni andra för att bli kvitt dessa ovälkomna gäster? Även om man i första tanken vill ta till både ett och annat otillåtet medel så ska det ju funka med nåt miljövänligare alternativ...sägs det. 

 

¤¤¤¤

 

 

FruKatt bevakar både krattande och tvättande med stoiskt lugn. Hon verkar tänka "Okej, en hög med tvätt går ju alltid att parkera på och en lövhög kan man krypa in i...vad ska man nu välja? Vem av de tvåbenta ska jag nu hänga med?"... för att sen sträcka på sig, vända på klacken och nonchalant hoppa upp i fönstret igen. Förmodligen med åsikten om "de där myrorna får ni då ta hand om själva..."

   

Hon kan verkligen få en att känna sig total"dissad".....      

 

¤¤¤¤

 

Denna dag har dessutom ägnats åt att ,enligt en detaljerad packlista se till att resväskan är korrekt fylld med glitterkläder, lösögonfranssmink och så en hel del annat som ska göra barbershopsångerskan helt perfekt stylad inför...

 

Nordiska Mästerskapen i Barbershop. Jojomen, nu är det dags igen för årets höjdpunkt för region 32, dvs alla kvinnliga barbershopsångare i Norden. Den tävling som vi övat på så otroligt mycket för. Kämpat så oerhört hårt tillsammans för att verkligen bli så bra som möjligt och nå de mål vi föresatt oss.

Målsnöret är nära nu.

 

I tidig fredagsgryningstimma ska tåget äntras och näsan pekar mot Karlstad. Laddad till max åker Snowflake Singers ner för att göra sitt yttersta där på scenen på lördag eftermiddag. Med målet att få publikens alla sinnen att röras om på alla tänkbara sätt och givetvis också domarnas gunst. 

Man brukar prata om att en tävlingshelg som denna är att likna med att gå in i en barbershopbubbla där alla bara hänger sig åt övertoner och klanger mixad med kläder som är liiite over the edge och vet ni, det är sant. Ingen utomstående fattar riktigt vad man pratar om, det måste upplevas.

Lite sektvarning? Stämmer...men det får man ta.

 

Nåväl, kul är det i alla fall, och om nån inbillar sig att det inte är riktigt hög musikalisk kvalité på det som framförs kan jag meddela att så är inte fallet. 

Så så så bra!

 

 

De svarta snowflake-jackorna kommer att både höras och synas väl i Karlstad, var så säkra. Kvartett-tävlingen går av stapeln redan i morgonkväll och då har väl de flesta av oss kommit fram och kan heja på de fyra grupperna som kommer från kör. Lycka till!

 

 

¤¤¤

 

Så...har du inget annat viktigt för dig på lördag eftermiddag kan en och annan hållen tumme hållas för oss. Jag lovar att berätta hur det gick.

 

Mortuta

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards