Direktlänk till inlägg 17 oktober 2018

Äsch, kunde inte hålla mig längre....

Av Lena - 17 oktober 2018 20:15

  

Hej världen!

Jag är på igen...helt klart. Känns roligt igen att skriva och tankarna ställer sig mer eller mindre på kö för att få chansen att komma ut i mer eller mindre begripliga texter. Förhoppningsvis vill ni dela detta med mig.


Varför detta uppehåll? Ja,enklast beskrivet så tog bokstäverna slut och att då bara skriva nåt för att fylla ett inlägg...nej, det passar inte mig. Men nu är skrivklådan påtaglig igen.


Vad har hänt på ett år, alltså sen sist jag var aktiv här?

Stort och smått förstås. 

Varsågod här kommer en snabbspolning:

Sång (barbershoptävling, julkonserter, begravning. och bröllopsgig och förstås enormt många roliga övningstimmar med härligt musikaliska kollegor)

Träning ( det har slängts kettelbells så in i bängen det senaste året...)

Resor ( kors och tvärs och hit och dit, i större och mindre sällskap)

Familj ( en liten Nova gjorde entré i somras, alltså ännu en underbar unge att älska)


Sen så har det varit den toksnöiga vintern och en torkans sommar, ett riksdagsval med resultatet " det vete gudarna hur det kommer att bli egentligen" och säkert en hel del annat.

Det dyker väl upp några rader här och där om sånt.


                                                                                     ---                                                                        


2018 är ett slags jubileumsår för både maken och mig. Båda har vi fyllt 60 och sådant har en tendens att inte passera helt obemärkt förbi, detta oavsett om man är värsta partymänniskan eller mer åt det sparsmakade hållet.


I början av året reste vi till Malta och firade av maken med kulturhuvudstadsinvigning, överraskningsparty av den högre skolan och förstås en massa mys med maltakidsen, både stora och små.

En del skidåkning på perfekt snö och glaciärer avslutade den första delen av firandet och vi kunde hämta andan i några månader. 

Eftersom vi har flera kära vänner som är jämnåriga blev det perfekt med en sommartripp till Prag för att fira 6x60. En härlig resa med goda kamrater, vad kan man mer önska?

Prag-intrycken lär väl dyka upp här lite längre fram...fotonörden gick bananas, som vanligt. 

Som om nu allt detta resande inte räckte. Det blev dags för min födelsedag...för någon vecka sedan, och då med en helg i Berlin.  Denna fantastiska stad! Ännu en plats som fyllt mig med så oändligt många intryck. Ni ska få se...

Avslutade med ett kalas med släkt och vänner, så...nu är det väl firat färdigt?


---


Vad mer?

FruKatt är på långlov hos sin andra familj. Enligt säker källa ska hon glida in här igen nån gång i månadsskiftet igen efter att ha campat på den andra gården ända sen juni.


Orsaken till denna landsförvisning stavas RallySally, hon är på långlån eftersom lilla familjen håller på att flytta mellan lägenhet, tillfällig lägenhet och sedermera eget hus. Tillsammans enades vi om att hon skulle ha det lugnast om hennes mellanstation fick bli här hos oss.

 


Sådärja, nog för denna nypremiär. 


Vi ses


mortuta








 
 
Anita

Anita

17 oktober 2018 21:48

Härligt inlägg! Välkommen tillbaka.

http://anitas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards