Direktlänk till inlägg 17 oktober 2018

Berlin, vilken stad!

Av Lena - 17 oktober 2018 21:42

   

 

Berlin.

Ja, vad ska man säga?

 

Stort?

Javars...tillräckligt för att, en i släkt- och vänkrets välkänd, vimshjärna ska ha en rejäl chans att virra bort sig.

Storstadsfeeling?

Ja, om man med det menar att det kryllar av asiatiska turistgrupper men nån guide med en flagga på en pinne...hehe, inga fördomar här inte...

Intressant?

Åh herregud, intressant är bara förnamnet....oavsett om du är en historienörd, konstfreak eller helt enkelt bara en hängaruntochtaenochannanöl-turist så finns det så mycket att hämta i denna stad.

 

 

 

Då en sån som jag kommer till en ny stad börjar periskop-blicken veva runt.

Vad finns det att se på?  

Finns det saker och ting att betrakta utanför givna byggnader och monument?

 

Mitt utgångsläge var denna gång att, med eller utan kameralinsen som filter se det som ramlar över en då man bara virrar runt i ren nyfiken. Kombinera det med en make som gillar kartor och minnesplatser och anser att man ska bara ska sett både det ena och det andra...ja,då blir en weekend i Berlin väldigt bra.

 

 

Det första som slog mig var att det stod björnar lite här och var.

Varför denna invasion?..ja,det kan man ju fråga sig. Nån sorts sagofigursfirande detta år? Precis som i London med Paddington då man snubblade över alla sorters smånallar överallt. 

Nähä då...det visar sig att björnen ingår i Berlins stadsvapen och därför pryder gator och torg.

       

   


Lite kul att spana på dem men de kanske inte lämnar de allra djupaste avtrycken...

 

             

Insikt nr 2, cyklar....överallt. Ensamma, i grupp, i cykelställ, mot husväggar eller bara lite här och där. Mängder av Hyr en hoj-möjligheter och cykla själv eller runt med kunnig guide. Eller köp dig en racercykel och förena dig med berlinarna och kör som en dåre, gärna på minst trefiliga vägar...the sky is the limit.

 

 

Men det som fastnade mest var väggkonsten. Kalla det street art, graffiti eller kanske bara nåt som nån ville visa...eller allmänt kludd bara. Jag bara älskar detta.

 

Varsågoda, ett axplock av sånt som bara fanns där...mitt framför ögonen:

                     

Häftiga va?

 

 


Under en av de mer slumpmässiga promenaderna ( och ja, det blev rätt många kilometer som avverkades eftersom solen sken och gympaskorna var med) snubblade vi över entrén till nåt sorts konstnärskollektiv stort som ett svenskt normalstort tvåhyreshuskomplex men med de mest fantastiska fasadmålningar och därtill liggande verkstäder och fika-holkar.

 

             

 


Tänk va häftigt att bo där...eller så skulle man bli knäpp av att inte ha nån lugn och vilsam punkt att fästa ögonen på...lutar faktiskt lite åt det sistnämnda trots min kärlek till det lite galna och färgstarka.

 

Nu får det faktiskt räcka med Berlinbilder för denna gång...kan ju inte bildbomba hur mycket som helst...

 

 ---- 

 

För övrigt?

 

LillskruttHilma, RallySally och resten av familjen räknar ner till inflyttning. Det målas, spikas och bärs grejer hit och dit och det intressanta kaoset fortlöper.

 

Träning med kära A är i full gång. Hon har kommit med i min träningsgrupp (var ensam förut och nu är vi två), jag gör passen och visar och sen svettas och peppar vi varandra stenhårt.

Tänk att man blev..typ PT...den här hösten. Kan inte få en bättre träningskompis.

 

Räknar ner dagarna till det är dags att ta flyget till lillön igen. BabyNova och StorpojkRian ska få sig en rejäl mormordos.

 

---

 

See you

 

mortuta

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards