Direktlänk till inlägg 26 november 2018

Höst, en mix av ljus och mörker

Av Lena - 26 november 2018 20:30

 

En höst som startar i varma brittsommarvindar, övergår till krispiga dagar med sol som lyser genom höstlövsträd och sen övergår till frostig mark och lite röda kinder som känsla. Det är så jag vill ha det. Ni vet de där dagarna med ljus och långa stärkande promenader som bara ger massor av påfyllning av energi.


Jaha, har det varit så?


Nix pix, så kul ska man inte få ha det.


Denna höst har istället allt som oftast  bjudit på dis...dimma....duggregn...spöregn...storm och framförallt kompakt mörker som omslutit oss alla. Antingen så minns man dåligt eller kanske inte vill komma ihåg om det alla höstar varit på detta sätt. Men nog tusan tycker jag att det varit värre än på många år.


Vad gör man då om man nu inte vill stoppa huvudet i en säck och be någon knyta åt?

Bejaka mörkret på bästa sätt. I mitt fall betyder det rätt många olika saker.

- tända ljus, plocka fram filtar och mjuka kuddar och ta chansen till stillhet och mys.

- träna som en blådåre...inomhus då.

- sjunga mycket.


Somligt ger massor av endorfiner och somligt ger massor av vila. På något vis känns det som att mörkret puttas undan och håller sig på lite mer behörigt avstånd då man hittar sina källor till kraft.


Denna november verkar det också som att fler än vanligt hänger upp ljusslingor i träden tidigare än nånsin. Kanske rent av att man ser ljusstakar i några fönster här och där trots att det fortfarande är nån vecka till advent. Om det varit en ljus och krispig höst hade undetecknad nog tänkt " men nog kan man väl tjå sig lite till" eller " herregud, varför ha så bråttom" men denna höst tänker jag inte så. 

Har full förståelse för alla som vill lysa upp mörkret även om jag inte själv startat juleljustiden, är lite slow starter vad gäller sånt.


    


Vad mer att reflektera över?


Bok på gång: Hjort/Rosenfeldts En högre rättvisa. En kriminalroman med en story som nuddar vid känslan då jakten på Hagamannen pågick. Spännande och otäck. Och om man nu ska prata om otöcka och läskiga böcker ska man läsa Keplers nya bok, Lazarus. Fy tusan, var faktiskt tvungen att läsa den i omgångar...pallade inte att plöja rakt igenom. Varvade mellan att läsa, lägga bort  boken några dagar och sen på´t igen. 


Musik på gång: Ny bekantskap i form av Albin Lee Meldau. Gör ny magi av gamla låtar i Så mycket bättre-serien, mycket njutbart. Övrig lyssningstid musikknarkar jag vokalgrupper som vanligt. Ringmasters, Accent, Vocal Six, Solola m.m

På lördag går startskottet i familjen för julmusik, då blir det om möjligt mer stämsång och tighta ackord.


Bästa träningspassen: Ja,det sker givetvis tillsammans med Anna som jag nu sålt in kettlebells-träningen totalt till. Inspirationen får vi från spartanbrudarna på Malta som levererar inspirerande träningskomplex då den egna fantasin tryter. Vi jobbar som tusan och peppar varandra, Anna och jag.


Happenings: Bröllop i familjen. Ett hejdundrandes bröllop firades i helgen som just passerat. En helg där vi alla blev totalt översköljda med kärlek och om nu inte jag riktigt landat i allt det härliga som hände...hur ska då inte brudparet känna. 


---


 


På gång närmsta dagarna?

Sjunga och öva, dansa och sjunga, träna och svettas, lyfta och swinga, skratta och le, krama och bry sig om, vila och vimsa på..

Vi hörs om några dagar då jag hunnit göra ovanstående saker några varv.

 

Må så gott alla!

 

Mortuta.

 

 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards