Direktlänk till inlägg 9 december 2018

Hur många bitar har mitt pussel tro?

Av Lena - 9 december 2018 09:57

 

 

Att vara en del av en familj har av somliga beskrivits som att vara en del i en trappa med många steg, ett träd eller kanske ett pussel. Oavsett om det är blodsband eller helt andra sätt som skapat familjebanden så bär man förhoppningsvis på känslan av samhörighet.

 

Min visualisering av familjebanden är bilden av ett pussel bestående av snöflingor, ni vet sådana som har många små pinnar som kan bli fler och fler och flätas in i varandra. Ett pussel med de äldsta generationerna i mitten och allt eftersom åren går så blir snöflingestjärnan allt större och större. Skillnaden mot verklighetens flingor som smälter och glöms bort och försvinner är uppenbar, för mitt stjärnpussel har en stark kärna inifrån och ut där man förhoppningsvis inte glöms bort även om tiden går.

Filosofiskt va?

Givetvis är nu inte detta något som skapat sömnlösa nätter eller gjort vardagen speciellt annorlunda, det är mera som att tydliga bilder av tankar kan hjälpa i nån tankesnurr då och då.

Att bli förälder var en stor och häftig upplevelse och min känsla var att älska-någon-galet-mycket-potten var uppbokad i och med de egna barnen.

Länge, länge kändes det så.

 

För fyra år sedan, eller rättare sagt lite mer än så...sådär en halvår före skedde då det som fick snöflingetänket att väckas till liv igen.

 

Mortutalivet bestod fram till dess av att njuta av att utöva intressen, träffa vänner, vardagsliv och flärd med maken, jobba och träffa de älskade utflugna barnen .

Kort sagt en alldeles vanlig tillvaro för den som hunnit en bit in i livet.

 

Den regniga sommardagen kom ett sms. Ett meddelande med en bild på ett litet skrutt som hade för avsikt att bli en del av familjen. Stort! Tårar av glädje.

 

Halvåret efter, närmare bestämt igår för fyra år sen, föddes vårt första barnbarn Rian. Då vi efter några veckor fick äran att hålla i honom kom känslor stora farande som en bättre sortens lavin. Ja, nog begrep vi väl att det skulle vara stora känslor och ord...för det har ju andra som fått barnbarn försökt beskriva...men ändå... så stora känslor!

 

Tankar och inre frågor av den här typen:

 

Vårt barn har fått barn och är inte längre längst ut på den släktträdsgrenen.

På något vis är vi en del i detta barns existens.

Men hur i friden kan man älska någon nästan ännu mer än sin egen avkomma, sina  barn?

 

 Ja, förmodligen även också sånt som:

Men herregud, ska min dotter/son kunna ta hand om den här?

Va, var de verkligen så här små?

Hur var det nu man gjorde då man bytte blöjor/höll i en som är helt lealös/tröstade?

 

Men framförallt så fylldes hjärtat och alla sinnen av oändlig villkorslös kärlek.

 

     

Rian 4 år

 

Grattis underbara unge!

 

----

 

På dessa år har familjen snöflinga utökats med fler fantastiska kids, nämligen Hilma och Nova...och ja, hjärtat rymmer mer och mer villkorslös kärlek.

Det tar aldrig slut, jag lovar!

 

            

 

Hilma

 

        

Nova

 

 

 Det är helt klart roligt att med Rian hänga i lekparken, smyga som en dinosauri, fnissa åt kissobajshumor och läsa samma sagor om och om igen. Underbart att på klingande svenskengelska bli kallad mårrmårr alternativt mollmoll och längta galet mycket till varje gång vi ska ses.

 

Underbart är att mötas i dörren av en liten Hilma som skrattgråter av lycka då farmor dyker upp. Dra fram och plocka tillbaka med samma oförtrutna energi som bara en 1,5-åring kan ha. Få mysstund med en gosigt kramig unge är ljuvligt.

 

Hålla en 4-5-månaders Nova som levererar det ena underbara leendet efter det andra, som gurglar och sjunger och tittar galet intensivt med sina runda ögon på den där mormorn som dyker upp ibland, det är ljuvligt.

 

Snöflingebarnen, jag tror ni fattar!

 

 

Är det möjligtvis någon där ute som känner igen sig i mina tankar?

 

 

Må så gott alla, nu ska veckan förberedas med lite träning och häng med vänner.

 

Mortuta

 

 

 

 
 
Ingen bild

Carina

9 december 2018 18:26

Hög igenkänningsfaktor på de orden,dessutom fin tanke med snöflingorna.Vi är en utvidgad familj,det innebär att snöflingorna bildar ett mjukt och omfamnande snötäcke.....
/Carina

Lena

9 december 2018 22:15

Så fint du beskriver din familj. Ta väl hand om dig och de dina /Lena

 
Ingen bild

G

10 december 2018 18:48

För mig som fått äran att följa din snöflinga i både storm och sakta singlande, från att vara liten till att växa sig större. Jag unnar dig av hela mitt hjärta den här tiden.
Håll i, håll ut och håll om.
Varma kramar

Lena

10 december 2018 19:31

Tack för de fina orden💜

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards