Direktlänk till inlägg 18 november 2017

Snabbspolad tid?

Av Lena - 18 november 2017 17:20

 

 

 

Vem i friden är det som vrider upp tidsklockan vid den här tiden....varje år! Det känns likadant varje senhöst. Efter en september där man lurar sig själv att det fortfarande på något vis är sommar, går i lite för tunna kläder och hänger utomhus allt man hinner.

Sen dånar oktober in och man kan fortfarande lura sig själv att tiden går långsamt och att man inte behöver ägna sig åt livsplanering, över huvud taget. Våga vägra jacka....typ.

Och så dånar november in i dubbel hastighet på något vis, lite som ett ånglok som dånar in på stationen utan att slå på bromsen. Helt plötsligt ska sommar/höst-inställningen skrubbas ut ur sinnet och man måste begripa att det är nåt annat som väntar. 

 

 

 

FruKatt känner också av detta. Hon som brukar gilla ett visst inslag av uteliv, dvs hänga runt husknuten och spana på grannarnas stora lurviga typer.

 

För tillfället är protesterna rejält högljudda då det är dags för " Nu har du trampat runt här inne i flera dygn, kattskrälle,  jag ska hiva ut dig en stund" -tillfällen. Det gäller att släppa ut henne på baksidan om man vet att man ska ut genom ytterdörren inom kort och vice versa...annars gör hon ny entré snabbare än oönskad snuva.

 

Novemberspeeden märks väl mest om man tillhör släktet julplanerare. Ni vet, vi som lägger upp en planering för bakning, matlagning, pyntframplockning och annat som kan behövas. Bekant? 

I detta hushåll har post-itlapparna kommit fram, där står det vad som ska (jaja..inte tvångsgöras alltså utan mera det vore kul att göra) hinnas med fram till jul. Lite gottis, nån kaka och så lite mat som kan frysas in. Tanken är att varje lapp ska vara rolig att göra och om man gör några varje vecka blir det förhoppningsvis så trevligt som mna tänkt sig. (Hehe...märks kanske att matlagning och pyssel är sånt som gillas i detta hem?)

 

Motsatsen till detta är kanske två-tre hysteriska kvällar/nätter med förberedelser innan julgästerna kommer...även om det faktiskt bara handlar om att man vill ha några ljustakar i fönstren, nån burk pepparkakor och lite julskinka och köttbullar hemma. 

 

Så....dagens lapp då? Saffransskorpor stod skrivet. 

Gott blev det och nöjd är jag!

 

¤¤¤¤

 

Det var tokvackert i morse och en energipromenad var på sin plats. Ut till havet för en koll av hur långt isen hunnit i strandkanten. Inte långt alls, kan vi meddela. Vi vill ju helst att julen ska erbjuda rejält med snö eftersom Maltaklanen dånar in under helgerna. Besviket tittade vi ut över öppet vatten...däremot så blänker isen blank på skogsvägar och stigar och hyllningarna till den som uppfunnit IceBugs-skorna kan inte bli nog ystra. Tveksamt om det blivit nån skogssväng alls utan dem på fötterna.

 

 

 

       

       

 

För övrigt då?

 

The Real Group besökte Umeå igår och givetvis var vi där. Är ett hängivet fan sen dag 1 som gruppen tog ton. Blir varm i hjärtat och lyrisk bara vid tanken på den tajta klang som denna sånggrupp levererar år efter år. Detta trots att det numera är endast en medlem kvar från den ursprungliga uppsättningen. Helt uppenbart är återväxten på bra sånggruppssångare god.

Idag har TRG-musik dånat i högtalarna på repeat...kan inte riktigt få nog.

 

¤¤¤

 

Lillhjärtat Hilma växer så det knakar och alla i tösens närhet reagerar på hennes utvecklingsfaser som om det aldrig skett förut. Hon är, som alla andra små kids...ett under. Fatta! Hon sitter själv, äter gröt och ler sitt vackraste tandlösa leende. Stort!

  


Må gott alla ni där ute i luften,

 

Vi ses

 

Mortuta

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards