Alla inlägg den 9 juni 2013

Av Lena - 9 juni 2013 21:30

 


Långhelger är ljuvliga, de öppnar upp möjligheten att vara spontan och man så vill ge sig iväg några dagar.

Så tänkte vi, Mortuta och maken. Vi leasade ut hund och katt, kollade in väderprognosen och bestämde oss för att Luleå skulle vara ett trevligt resmål. Lagom långt bort och så kan man åka tåg dit, praktiskt och trevligt färdsätt...tar inte så lång tid...trodde vi.

 

  13:04 stod vi där på stationen, i god tid som det anstår en tidspessimist...och det är jag under stundom. Tror sällan att tiden ska räcka till, att man ska vara sen och så.

 Vi parkerade oss vid ett fönsterbord, med fika och dagstidning som lagom sällskap under de där fyra timmarna som resan skulle ta. Åker, skog och äng susande förbi utanför vårt fönster och det var rätt mysigt. Småprat med varandra och med andra resenärer förgyllde lite extra.

  Sen stannade tåget, mitt i skogen. Vi hade visst kört på en ren och det lilla gulliga ( läs klena) tåget klarade uppenbarligen inte det. Två timmar senare blev vi evakuerade ut, fick gå med vår packning i gåsmarsch längs spåret med tågföraren i spetsen till en buss som förde oss till Luleå ett antal timmar försenat. 

Ja....sånt händer, blev vi upprörda eller var det lite "charmigt"? Njae, knappast men enligt de andra mer norrbottensresvana resenärerna händer det rätt ofta att det händer grejer och man blir försenade. De var luttrade och tipsade om hur man får tillbaka biljettpengarna och annat värdefullt.

 

Vi kom fram i alla fall.

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Vad gör man då i Luleå? Det finns säkert en massa som man bör ha sett och gjort men vi hade en egen idé på trevligheter.

Promenader runt alla vattendrag, kolla in de historiska platserna som finns längs strandpromenaderna. Vi gick och gick och gick...

       

 

Eftersom maken är i utkanten intresserad av vår stads stora kulturhus-satsning stegade vi givetvis till Luleås härligt vackra Kulturhus. Stort, ljust och med många många intressanta mötesplatser.

       

Nån som vet vad den stora silverklutten ska symbolisera? Sen kan man ju då fundera vad Umeås nya kulturhus skulle kunna ha som entréstaty....

 

Jamen, sen var vi ju runt och bara njöt av vackra, annorlunda och roliga saker.

Åt god mat på både s.k syltor och finkrogar. Shoppade lite även om det inte är vår allra bästa gren...

 ....sent på kvällen höll denna man på med väggmålning, det var så fascinerande att stå där och se hur det växte fram.

   En trädinstallation i en park. Så läckert!

  Etersom det var studentfirande då vi kom så var det en och annan cool kärra som drog fram genom stan, fylld med skrålande nykläckta studenter. Inte så ovanligt alltså....men skylten på det här ekipaget var ändå rätt orginell.

 

Som ni märker så hände det inte speciellt mycket under våra dagar i Norrbotten. Tre dagar i varandras samtal och sällskap, det räckte bra för oss.

      Solen gjorde ju inte saken sämre....



Mortuta

 

 

 

 

Avslutar med en dramatiskt blå vy från i lördags kväll. Det var varmt, vindstilla och mystiskt blått över både vatten och himmel.



Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards