Direktlänk till inlägg 9 augusti 2017

TEMA parallell

Av Lena - 9 augusti 2017 20:45

Dags för redovisning igen, denna gång är det tema parallell.

 

Måste erkänna en sak. Då den lilla lappen vecklades ut och det stod parallell kom definitivt en snabb tanke att ta en ny lapp, byta....ja fuska lite alltså. Men eftersom det inte ligger för mig att mygla, inte ens i denna situation då det var full möjligt (ensam med burken och ointressant för någon annan). Nej, rakt på uppdraget...

 

 

 

Efter ca 5 minuter kom funderingarna om hur ordet/begreppet ska definieras. Räcker det med två linjer bredvid varandra eller ska det vara fler rader i gruppering? Med dessa stora frågor i sinnet stegade kameran och fotografen ut i tokvärmen. 

 

Ni kanske inte kommer att hålla med mig i vad som sen fastnade på linsen...men vad tusan, det fyller sitt syfte ändå. En vandring i jakt på ränder blev det i alla fall.

 

      Luftburna elledningar är alltid lika intressant att betrakta. Ringlar sig mellan huskroppar och gärna då med ett litet elegant tjorv som slutkläm. På något ställe har det blivit en konstinstallation med en mängd skor/kängor uppknutna och det lockar givetvis till ett och annat leende.

Småbåtar ligger på rad i varje båthamn, de där med funktionen att forsla båtägarna ut till sina något större båtar av både fiske- och förlustelsemodell. De är inte större än en och en halv till två meter och tillverkade av det mest skilda material. Somliga ett rent under att de har egen flytkraft. 

Många företag jobbar med tubdykning och det verkar vara väldigt poppis, har inte provat och tänker nog inte göra det i framtiden heller...Har fullt sjå med att använda snorkel och cyklop utan att få kallsupar hela tiden. 

 

 

        Parallella trappor syns lite här och var och min teori är att det är nån byggfavorit hos en del arkitekter men kanske den första bilden är lite meroriginell. Två trappor och en asfaltslänt i mitten...som inte går att köra på eftersom det är stora cementblock längst ner. Däremot har rätt många från Spartan Gym svettats och fått maxpuls upp och ner då det varit övningar där. Tjejernas första gym låg efter den gatan och trappträning låg då nära till hands.

Been there...done that. Blir i princip svettig av bara minnet.

 

Om temalappen kyrkor skulle finnas i min burk vore det absolut inga problem med motiv. Det fullkomligt kryllar av dessa byggnader på lillön, närmare bestämt 365! Att då hitta i närområdet med både parallella torn och portar var a piece of cake.

 

 

        Fönster och balkonger och sånt som hänger framför och bredvid  var inte heller så svårt att hitta. Solskydden på första bilden kan se lite suspekta ut men gissar att de skyddar mot värmeinsläpp, och det behövs! Inget som vi i norr verkar behöva i nån större utsträckning. Skulle ha mer användning av en typ av värmeinfösare av något slag. 

För övrigt så har värmeböljan Lucifer, med galet heta vindar och temperaturer från Saharahållet varit i omgångar och hälsat på. Heat from hell...så känns det i alla fall då man står stilla i skuggan och svettas så det droppar. Vår koloni rapporterar att värmen fortfarande håller i sig och att de längtar till kylan. Jojo...bara att komma hit då...

 

 

    Avrundade vandringen med att svettas järnet på gymmet. Beundrade döttrarnas wall of fame, alltså presentationen av instruktioner och sen fastnade kameralinsen till de prydligt uppställda kettlebellsraderna...stunden innan de börjar svingas av nån träningsgrupp.

 

 


Avslutar även denna temarunda med Rian som hänger vid grinden i sällskap av Molly, den gamla halvdöva hunden som är en av två hundmadamer som den här lille gossen får växa upp med. De två står gärna vid den parallell-ribbade grinden och kollar på folk och fä som passerar. 

 

Sammanfattar tema-dagen med att det inte var så enkelt. Blev en del nödlösningar men detta till trots var det kul att genomföra. 

Nästa tema som presenteras blir något som en av döttrarna bestämde...en lurig sådan alltså.

 

 

¤¤¤¤

 

För övrigt då?

 

Hänger vid teven på kvällarna. VM i friidrott fångar makens och mitt intresse. Vi diskuterar och har kommentarer om sprint, medeldistans och kastgrenar med samma frenesi som Stefan Holm och Anna Brolin.

Soff-coacherna är alltså igång...

 

Känns i luften att det är sista veckan innan all musikalisk verksamhet drar igång. Måste veva igång stämband och allt det som hör till så att startgropen inte är så djup.

 

Mortuta

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards