Direktlänk till inlägg 12 april 2012

Inspiration

Av Lena - 12 april 2012 13:08

 


När regn och dimma ligger tät är det lätt att hamna i kurasoffan-läge och mest bli lite förbannad över vädret. Sånt som man absolut inte kan göra nåt åt. 


Idag bestämde jag mig för att vända energin åt något annat. 


Jag gissar att vi alla har några skåp med prylar, saker som vi lagt in i hopp om att det ska plockas fram och användas eller kanske prylar som egentligen borde slängts för länge sen.


Sagt och gjort.....


I skåpen och lådorna dolde sig mindre vackra klädesplagg, små konstverk, halvfärdiga broderier och en mängd tyger, stuvbitar och sömnadsprojekt på gång.

Herregud vad mycket jag tänkt och påbörjat....men inte slutfört.


I en paus i mitt skåprensande fastnade jag vid Projekt Runway, den där designtävlingen på TV3 ni vet. Programmet där de gör mer eller mindre extrema klädesplagg, rödamattan-design men också en hel del som en vanlig kan tänkas bära.


Blev lite inspirerad faktiskt.....


Nog tusan ska jag få ihop nåt av mina "skatter" i skåpet. En liten svängig sommarkjol eller några fina kuddar till utemöblerna kanske? Utmanar mig själv litegrann med detta projekt. Men bör nog också rensa ut en del av skräpet som också fanns där. Alltså, det var ju inte skräp då jag la in det, eller? 


Hur resonerar ni andra....är det fynd som bara måste vila i lådorna eller kanske skräp redan från början. Har man bara svårt att dumpa det som inte blir färdiggjort?


Slutsatsen av denna regnigadags-syssla blev att en syplats också måste beredas. Golvytan finns, symaskinen står i en annan garderob och dammar....bara att sätta igång då. Jag håller er underrättade om utvecklingen.


Vad har ni andra i era gömmor?

Kanske det är så att ni gör klart saker lite snabbare än vad jag gör. 

Vad gör ni då en regnig dag?


Mortuta



 
 
Ingen bild

jollan

12 april 2012 14:27

Hoppas du lyckas få ihop nåt :) jag har en påse spetsdukar jag har tänkt göra en lampa av ett halvår nu haha!

Lena

12 april 2012 14:53

ha, ha....det enda jag inte fann var väl spetsdukar. Ser nu nya möjligheter till att brodera klart, lämpa över grejer till er snart.

 
helga

helga

13 april 2012 09:13

Några halvfärdiga broderier ligger i förrådet och blir nog aldrig klara...

En symaskinshörna ska jag ha när vi får mer utrymme nån gång. Ett ställe där allt får finnas framme eller i ett skåp bredvid bordet!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards