Direktlänk till inlägg 2 maj 2012

50 favoritkvinnor

Av Lena - 2 maj 2012 20:56

 


På lördag gäller det. Nordiska Mästerskapen i Barbershop och på bilden ser ni en av de deltagande körerna, Snowflake Singers från Umeå.

Häromkvällen hade jag äran och möjligheten att få vara med på deras gen.rep inför tävlandet. I vanliga fall står jag också där, i full smink och scenmundering men denna gång får jag nöja mig med att sitta i publiken.

           Det är en oerhört dynamisk sångstil och det är i princip omöjligt att inte beröras. En del berörs säkert av tanken "herregud,vad de ser konstlade ut" och en del med " Oh, så roligt de ser ut att ha". Oavsett vilken reaktion så kan man konstatera att att denna musik berör, både lyssnaren och utövaren.


Det går inte att stå där mitt i smeten och inte agera....för då blir man avvikande...det är då säkert.


 En dynamisk dirigent styr med kärleksfull hjärnhand. Det är ju inte alltid lätt att forma den där speciella klangen. Att sjunga i kör är ju att kliva ut från sin egen vilja att styra och tillsammans forma något. 







Kläderna är viktiga och Snowflakes har nya kläder och provade dessa för första gången nu. Det var mycket effektfullt, skulle få oss i publiken att "i vårt inre" se norrskenet bölja. Tro´t eller ej, det fungerar....Gnistrande och vackert.

   




Det är alltså bara att hålla tummarna på lördag kl. 14:00 för då står "flingorna" på scenen och gör sitt yttersta. Men redan på fredagkvällen ställs några av sångarna på prov, då står kvartett-tävling på schemat. Tävlingsdebuterande RING med fyra tuffa kvinnor ur kören.

        







Jag lärde mig ett nytt användbart ord för några dagar sedan, hörde det under en intervju med Bodil Malmsten. Hon beskrev en av Frankrikes presidentkandidater som karisma-sanerad.

Smaka på det ordet....beskriver alltså någon som inte har en speciellt färgstark personlighet, någon som blir lite "möbel" i rummet...lite beige framtoning. Men som dock är skärpt och duktig på det den gör men låter andra märkas.

Malmsten hävdade att det kunde vara bra för en politisk ledare att vara sådan, eftersom han då verkligen inte blev vald på populistiska motiv utan verkligen på ren och skär politik. Jag tror hon har en poäng i sitt resonemang. Presidentvalen i sydeuropa präglas ju av skandaler av olika diginitet och man kan ju verkligen undra på vilka grunder de går till val ibland.

  

Snowflakes är då verkligen inte karisma-sanerade, det är då en sak som är säker. Det fullkomligt lyser om dem....

 


Lycka till kära flingor!!

 
 
helga

helga

5 maj 2012 20:35

Jag sjöng mycket i olika körer som ung. Skolkörer,nationskör och en mindre konstellation på 8 personer med två i varje stämma. Saknar det lite men det är svårt med mitt arbete nu tyvärr. Älskar stämsång!!!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Lena

6 maj 2012 03:43

Att sjunga i kör är så fantastiskt, något som många fler borde prova.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 3 februari 2019 17:03

    Hej världen!   Jag lever....   Bloggandet har definitivt legat på is, eller kanske rättare sagt under täcket med flunsan som sällskap.   Blä och usch så sjuk jag varit. Flunsan tog greppet över kroppen, dock inte det positiva si...

Av Lena - 2 januari 2019 08:00


    Precis som hos många andra med skrivarklåda ska det nu presenteras en sorts årsredovisning av 2018. En summering av vad mortuta tänkt och gjort under det nu passerade året.   Lånar, precis som nån gång tidigare, Underbara Claras variant och...

Av Lena - 30 december 2018 21:38

        Det finns något filter inbyggt i föräldrar vad gäller att minnas hur det är att umgås med småbarn, man minns bara brottstycken av hur det var. Tur är väl det för annars skulle man förmodligen backa varje gång en liten knodd närmar s...

Av Lena - 20 december 2018 00:00

Konst är bra konstigt.  Alltså inte konstigt som knäppt utan mer att det kan vara så annorlunda och att det verkligen inte är givet att man ska gilla/beröras/påverkas på nåt vis av det man stöter på.   Somliga anser att det enda som kan få ha e...

Av Lena - 16 december 2018 22:02

    Hushållet har haft kalas.   Jojo, som så många tidigare nästanjulhelglördagar har vi samlat en hoper kära gamla vänner och julkalasat utav bara tusan. Det är rätt fantastiskt att dessa vänner slänger sina egna julbestyr åt sidan och kom...

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards