Alla inlägg den 10 juni 2015

Av Lena - 10 juni 2015 23:13

 


Som ett brev på posten, som det brukar heta ( åtminstone på den tiden då postlådan fylldes med handskrivna kuvert) kom skolavslutningsdagen även detta år. Ja, flera dagar faktiskt. Studenterna erövrade staden under tisdagen och onsdagen var vikt för grundskolans små och stora ungar. 

Lika högtidligt som vanligt, lika finklädda och sommarsjungande som vanligt och definitivt lika kallt och blåsigt som det oftast är. Kan ha varit lite av ett rekordår i år vad gäller antalet täckjackor och blåfrusna knän. Charmigt men kyligt.

 

 

 

     

På en promenad genom stan under kvällen kunde man se en del spill och spår efter gårdagens firande. Fortfarande med en viss guldkant men rätt nära till att blekna till vardagsskräp igen. Men så är det väl ofta sådär några dagar efter en riktigt rolig fest, eller? 

 

¤¤¤¤

 

Nån sort sommarvärme, typ...kom på besök under denna kväll. Klev på tåget iklädd fleece och soft shell och klev av tåget en kvart senare med jackan nerpackad och solglasögon på. Så skönt att veta att vädermakterna inte glömt oss helt. Stora förväntningar på morgondagen, jajamen.

 

Det faktum att malteskolonin kommer till Sverige för midsommarfirande gör att vi alla snart börjar utföra alla sorters väderdanser och liknande för att locka fram sol och värme. Så ser ni några tok som hojtar besvärjelser eller dansar magiska danser på en villaträdgård...ta det lugnt, det är bara mortuta med sällskap som jobbar på.

 

 

Nu ska jag då jobba på att försöka sova trots ett evigt ljust hus. Är lite svårare än vanligt. Får väl dra nåt gammalt över mig....brukar ju fungera i andra sammanhang.

 

God natt

Mortuta

 

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards