Alla inlägg den 18 mars 2011

Av Lena - 18 mars 2011 06:40

På golvet ligger högar av grejer. Kläder för både uteaktiviteter och kanske nåt att ha bland folk, kryddor och kamerasladdar samsas med två bra böcker och så skidglasögon....

Blir det för tungt eller är det så att vi kommer att sakna nåt? Varför ställer jag frågan? Kan inte ens påminna mig nån resa då jag inte kunnat få tag på jag saknat eller tyckt att jag haft med mig för lite grejer, snarare tvärtom. Man släpar med sig....just in case, eller hur?

 

Hunden stod igår mitt i röran, med en såndär "ko-position" som bara han kan. Det verkader rätt tydligt att han begrep vad som var på gång. Då vi sen packade ihop hans grejer bur och andra hundprylar då intog han för säkerhets skull platsen framför ytterdörren för att inte missa nåt.

Igår åkte han iväg till den underbara "hundfosterfamiljen" vi lärt känna. Där togs han emot av en morrande settertik, tre misstänksamma katter och en glad människa. Det blir bra!

 

Så....idag ska jag jobba utav tusan, hinna till frissan och bättra på färgen och sen rusa runt på stan lite innan flyget mot Alperna och sol och skidåkning avgår. Herregud vad jag ser framemot detta....

 

I vår stad pågår en intensiv debatt om huruvida det är vettigt att bygga ett kulturhus eller inte. Eller rättare sagt om det är vettigt att flytta biblioteket ca 200 meter till det nya huset. Kommunen har beslutat om ett s.k Kulturvävshus som, vid strandpromenaden (som för övrigt är en lysande placering om man bara också får schyssta utsiktsfönster ut över älven) ska rymma ett stort stadsbibliotek, teaterscen, övningslokaler för kulturgrupper, utställningar, caféer och andra mötesplatser för människor. Jaha, tänker du då? Vad är det att gnälla över förutom då det vanliga att det kostar pengar och så....?

Största kritiken är att det blir för långt från centrum....och då pratar vi max 100 meter från stadens torg som man nog kan betrakta central. Suck!

Det är så himla många bakåtsträvare i denna stad, så många som vill att allt ska vara som det alltid varit, som vill att alla ska ha tyckt till (dvs få ha kvar allt gammalt och avfärda nytänkande) om varje beslut och inte alls lita på de som tänker i större och vidare kretsar än enskild medborgare.

Jag är så himla trött på insändare i stil med " Kulturhuset som ingen hittar till" och andra som säger att det blir så besvärligt och dyrt och skrytigt och fult och....

Tänk så bra att få samla en massa konstformer i samma hus, att ha ett stort och modernt bibliotek och flera scener där teater och sång och poesi och allt kan visas...

Dessutom kommer det att bli ett arkitektoniskt häftigt fyravåningshus i olika etage som binder samman kajen och gatorna ovanför.

Gissar att sista gnället inte är gnytt....

 

Nu är det dags för jobb, måste ila iväg.

 

boktips: Den nya Alfons Åbergboken "Alfons med styrkesäcken". Gunilla Bergström är en av gästerna på helgens Litt-festival och intrycket i dagens tidningsintervju med henne är lika positivt som alla Alfonsböcker.

 

ses

 

mortuta

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards