Alla inlägg den 4 maj 2011

Av Lena - 4 maj 2011 07:03

Snön yr i luften och det är kallt och blåsigt.

Trots att hjärtat vill nåt annat, är jag tvungen att än en gång ta på långkalsongerna igen. Skit också! Det som kändes så bra, det där med solig stund på altanen och bara lilla koftan på vårpromenad.

Jaja, det är väl bara att göra det bästa av det och klä på sig och härda ut. Vet ju att det faktiskt kommer att bli bättre...tror jag i alla fall.


Tänk vilken skillnad det är på förhållningssätt till vad man gör, råkar ut för och annat som sker runt omkring. Somliga människor betraktar det mesta med negativa ögon, som om saker som händer får dåliga konsekvenser och kan aldrig bli något annat....Alltså så här kan det ju låta: " jaha, det är dåligt väder just nu och det kommer säääkert att bli en riktigt usel helg/midsommar/sommar/semester, för så är det ju". Eländen tas ut i förväg på nåt vis.

Det kan också låta såhär; " Den här maten som jag lagat och lagt ner tid på är säkert jätte-äcklig, ingen behöver äta...så det så" eller om det sker något som avviker från det invanda så ser man först till det som kan gå fel eller förutspår att man själv får någon form av omak....min erfarenhet är att denna typ av människor väldigt sällan ser vinster i vad som händer eller om det kan bli roligt eller annorlunda på nåt vis.


Tänk så trist att leva sitt liv i den här andan. Oj, oj!

Min egen reaktion då jag möter dessa människor, på jobbet eller i mitt privata liv blir att jag blir "överpositiv" och verkligen stenhårt försöker se de bra sakerna som kommer ut ur livet. Alltså som..." dåligt väder idag, jamen då kan det ju bli varmt och skönt imorgon igen....eller så är det så mysigt att klä på sig lite mer och njuta av det"


Givetvis inte i alla lägen och i alla ämnen, det vore ju absurt och rent av dumt.....men i ganska stor grad. Jag inbillar mig att det är lättare att leva med en positiv livsinställning till både stort och smått.



Idag ska jag gå på jobbet och peppa min elever att det är kul med Voltaire och Don Quijote, prepostioner och annat matnyttigt. Klappa mina kollegor på axeln och säga att världen inte rasar samman för att man lektionen blev som man tänkt sig och sen övertala maken att det inte är nån större mening med att bli arg på dammsugaren.....


Wish me luck


Mortuta

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards