Alla inlägg den 3 januari 2011

Av Lena - 3 januari 2011 19:54

Kvällens ärende här på bloggen är böcker...

  

Just idag har jag, medan jag fixat och pysslat med saker, lyssnat intensivt på en thriller av Lee Child " Trubbel", en rätt hårdhänt kriminalhistoria som är en av många många böcker skrivna av denna amerikan. Huvudpersonen är Jack Reacher, en före detta militär som på något vis " snubblar över" bekymmer och människor som behöver hans hjälp. Det är väl inte nån typ av bok som lämnar stora avtryck men det är ändå oerhört spännande att läsa/lyssna på, speciellt om man håller på med något sorts monotont arbete samtidigt.

Nackdelen är att dessa böcker oftast är oändligt långa och därför kan det vara svårt att hålla ihop alla karaktärer och händelser till slut.

 

Parallellt har jag läst en helt underbar bok som heter " Himlen börjar här" av Jandy Nelson. En historia om en 16-årings sorgearbete efter en syster som dött och en mamma som stuckit, sorgligt? ja, men ändå men oändligt mycket liv i. Flickans kamp med att inte få dåligt samvete över att livet som 16-åring fortsätter även om älskade syster dör. En av de vackra sakerna i boken är inledningarna till varje kapitel, där är en vers eller dikt som hon skriver till sin syster och som hon sedan gömmer någonstans....

 

För ungefär en månad sen skrev jag en uppmaning till mina vänner på FB och bad om tips om biografier, romaner och deckare. Herregud vad det kom tips. Jag har fört över alla tipsen till en lista och avser att läsa dessa böcker under 2011. Ska sen lägga ut mina tankar om böckerna och kanske få en diskussion om detta. 

 

För övrigt ligger maken i soffan här intill mig och läser en helt annan sorts lektyr, en drinklista! Vi ska välja ut några lämpliga, goda drinkar till vår Glamm-fest på onsdag....Gärna med film och glamourtema i namnet; Cosmopolitan? Scarlet O`Hara? Dry Martini?

 

Idag har vi fixat den röda mattan. Den ska ligga ute med marschaller på sidorna då våra gäster kommer. Imorgon ska vi lösa problemet med Oscarsstatyetter, har nån idé om gipsfigurer som ska sprayas i guld....idéer?

 

 

Nej, slut med skrivande och tillbaka till arbete....


mortuta

Av Lena - 3 januari 2011 09:56

    

 

...testar nu om jag kan konsten att lägga in bilder...japp, jag kunde!

 

Bilderna visar lite hur vackert det var i Solna på nyårsaftonspromenaden.

 

Då kan du som läsare räkna ut att det blir några bilder då och då som antingen förstärker eller förstör mitt skrivande...svårt så här i förväg att veta när det blir det ena eller det andra.....

 

....för övrigt har jag startat dagen med hundpromenad i skogen, skönt! Den irländska settern sprang som en galning (som vanligt får man väl säga...) och vi gick/pulsade i snön och njöt av att inte behöva jäkta hem till ägg o bacon.

 

så...återkommer senare med resonemang om böcker jag läst....

 

mortuta 

Presentation


Välkommen att dela mina funderingar...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards